Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa

2017-11-27 Autorius Oditėlės blogas

Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa
Šis bulvių apkepas nėra iš tų kur per kelias minutes viską sudėjai į orkaitę ir iškepa. Šiek tiek reikia pasistengti ir padirbėti, tačiau galutinis rezultatas atperka visus vargus. Ir su visa šeima vieningai nusprendėme, kad mums labiau patiko nei kugelis. Gal tiesiog paskutiniu metu jį dažnokai valgėme ir šiek tiek ėmė nusibosti. O mes kaip bulvių mylėtojai be jų negalime, tai ši alternatyva dabar bus pats tas! 

Ingredientai

    • bulvės: ~1,7 kilogramo
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 3
    • švieži špinatai: 100 gramų
    • pjaustytos šviežios petražolės: 1 saujos
    • pjaustyti švieži krapai: didelio žiupsnelio
    • ančių šlaunelių mėsa: 680 gramų (arba kiaulienos sprandinė ar vištienos kumpeliai)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta raudonoji saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
  2. 2. Sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą pasirinktą mėsą.
  3. 3. Kai sultys truputį nugaruos, tada dedame kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytas česnako skilteles, griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
  4. 4. Po to viską kepame ant gana stiprios ugnies, kol daržovės suminkštės. Suberiame čiobrelius, raudonėlius, maltą papriką, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome bei atidedame į šalį.
  5. 5. Tada bulves nuskutame.
  6. 6. Morkas nuplauname ir taip pat nuskutame.
  7. 7. Per burokinę tarką sutarkuotas daržoves sudedame į didelį dubenį, supilame išplaktus kiaušinius, sudedame smulkiai supjaustytus špinatus, petražoles, krapus, pagardiname druska bei viską gerai išmaišome.
  8. 8. Paskui dedame iškeptą mėsą su daržovėmis bei vėl viską gerai išmaišome.
  9. 9. Tuomet gilesnį kepimo indą ištepame aliejumi arba sviestu, sudedame paruoštą masę ir uždengiame kepimo folija.
  10. 10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, kol bulvės suminkštės.
  11. 11. Po to nuimame foliją ir kepame, kol apskrus viršus. Skanaujame!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai.
Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
(4)
Kaip pasigaminti labai skanią bulvių košę?
(5)