Bulviniai blynai su grietinės ir varškės padažu - kremu

2023-07-31 Autorius WorldRecipes.lt

Bulviniai blynai su grietinės ir varškės padažu - kremu
Vakar su šeima sugrįžome iš Lietuvos pajūrio, kur visada pasigardžiuodami valgome cepelinų, bulvinių blynų arba bulvių plokštainio. Žinoma neatsisako ir daug egzotiškesnių patiekalų per atostogas, bet praktiškai bet kurioje kurorto kavinukėje gali rasti labai skanių ir svarbiausia "tikrų" bulvinių patiekalų. Deja, gyvendama Vilniuje nežinau nebežinau vienos vietos, kur nebūtų gėda nusivesti svečius iš užsienio paragauti skanių cepelinų - pas mus pilna tik visokiausių gourmet restoranų... O jei kur ir rastumei cepelinų, šie būna pagaminti iš miltų mišinio, o ne bulvių. Šį kartą taip nutiko su bulviniais blynais pajūryje. Nepatiko man jie, nepatiko ir mano svečiams iš užsienio. Todėl grįžusi kepu namie, kad pataisyti jų įvaizdį savo draugų iš užsienio. Receptas visai nesudėtingas, pagal mano močiutę ir pravers tikriausiai tik pradedantiesiems virtuvės naujokams (o gal ir ne tik). Visada paslaptis padaže, kuris pakelia paprastus bulvinius blynus į visiškai naują lygį. :)

Ingredientai

    • bulvių: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • malto muskato: žiupsnelio
    • grietinės: 100 gramų
    • varškės: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, susmulkintą svogūną, druską, pipirus ir muskatą.
  2. 2. Tada įkaitintame aliejuje kepkite bulvinius blynelius, kol apskrus iš abiejų pusių (man asmeniškai visada daug gražiau ir greičiau iškepa maži blynukai, nei super dideli blynai).
  3. Reklama
  4. 3. Kremui varškę sutrinkite šakute, sumaišykite su grietine ir pasūdykite.
  5. 4. Bulvinius blynus patiekite su pasiruoštu varškės padažu ir skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau bulvinių blynų receptų rasite: Bulviniai blynai.
Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)