Bulviniai lizdeliai

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo (virtos su lupena)
    • bulvių krakmolas: ~100 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname (galima tai padaryti ir iš vakaro) bei nulupame. Sumalame naudodamos smulkų sietelį.
  2. 2. Tuomet suplojame bulves bei pirštu padaliname į 4 dalis. Išimame vieną bulvių dalį bei uždedame ant kitų bulvių, o į tuščią vietą pripilame bulvių krakmolo. Jei bulvės vandeningos, bulvių krakmolo dedame daugiau, kad verdant neišsileistų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į bulvių masę įberiame druskos, dedame kiaušinio trynį bei gerai išmaišome. Formuojame nedideles apskritas bandutes bei išspaudžiame duobutę viduryje.
  5. 4. Po to verdame pasūdytame vandenyje. Kai iškils į viršų, paverdame dar maždaug 5–7 minutes. Galima valgyti ir vienas su mėgiamu padažiuku arba patiekti kaip garnyrą. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau bulvinių lizdelių receptų rasite: Bulviniai lizdeliai.
Cepelinai su varške ir mėta
(1)
Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje
(1)