1. Iš pradžių bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname (galima tai padaryti ir iš vakaro) bei nulupame. Sumalame naudodamos smulkų sietelį.
2. Tuomet suplojame bulves bei pirštu padaliname į 4 dalis. Išimame vieną bulvių dalį bei uždedame ant kitų bulvių, o į tuščią vietą pripilame bulvių krakmolo. Jei bulvės vandeningos, bulvių krakmolo dedame daugiau, kad verdant neišsileistų.
Reklama
3. Tada į bulvių masę įberiame druskos, dedame kiaušinio trynį bei gerai išmaišome. Formuojame nedideles apskritas bandutes bei išspaudžiame duobutę viduryje.
4. Po to verdame pasūdytame vandenyje. Kai iškils į viršų, paverdame dar maždaug 5–7 minutes. Galima valgyti ir vienas su mėgiamu padažiuku arba patiekti kaip garnyrą. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau bulvinių lizdelių receptų rasite: Bulviniai lizdeliai.