Bulvytės fri - paprastai, bet labai skaniai!

2019-05-15 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvytės fri - paprastai, bet labai skaniai!

Ingredientai

    • bulvių (pailgų)
    • druskos
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite maždaug 0,5 centimetro pločio juostelėmis, dėkite į kiaurasamtį bei nuplaukite stipria šalto vandens srove. Paskui leiskite bulvėms apdžiūti.
  2. 2. Po to keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų (tiek, kad bulvytės būtų apsemtos), dėkite bulvytes bei kepkite pamaišydamos (kad apsiverstų), kol jų paviršius iš visų pusių gražiai apskrus.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui ištraukite bulvytes fri kiaurasamčiu į lėkštę (jei norisi "dietiškesnio varianto” į lėkštę įklojame kelis popierinius rankšluosčius, kad sugertų nereikalingus riebalus) ir apibarstykite druska pagal savo skonį. Skanaukite!
  5. 4. Pastebėjimas: Man jas labai skanu valgyti vienas su aštresniu pomidorų padažu.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)
Bulvių ir cukinijų kotletai
(7)