1. Iš pradžių išsivirkite burokėlius, tą geriausia padaryti iš anksto. Virkite arba kepkite orkaitėje maždaug 60-90 minučių priklausomai nuo turimų burokėlių dydžio. Tada atvėsintus burokėlius sutrinkite trintuvu (blenderiu) arba sutarkuokite su smulkia tarka.
2. Po to išlydykite sviestą, atvėsinkite. Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite sviestą, sudėkite burokėlių tyrę, sutrintas datules ir išmaišykite. Avižinius miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska bei berkite į kiaušinių masę. Tešla privalo gautis ganėtinai tiršta, "drimbanti", todėl jei dar atrodo skystoka, įberkite šiek tiek miltų.
3. Tuomet šokoladą supjaustykite gabalėliais bei suberkite į tešlą. Tešlą paskirstykite keksiukų formelėse bei dėkite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
4. Pastebėjimai: Tokie keksiukai niekuom nenusileidžia tradiciniams kepiniams iš baltų miltų, o ir yra daug turtingesnio skonio. Visi ragavę patvirtino, kad burokėlių skonio čia nebuvo įmanoma rasti. Be glitimo ir be cukraus :)