Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis

2022-02-13 Autorius Lithuanian in the USA

Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Paskutiniu metu itin pamėgau sau ir savo šeimai gaminti būtent tokius ryžių-faršo dubenėlius. Pagaminti tikrai paprasta, galima naudoti turimus šaldytuve ingredientus ir patiekti pagal kiekvieno valgytojo pageidavimus. Be to, labai patogu neštis pietums į darbą. Toks receptas yra labiau idėja, kaip galite pasigaminti ryžių-kepto faršo dubenėlius. O sakau idėja, dėl to, nes galima naudoti kokius tik turite spintelėje ryžius (be to, ryžius galima pakeisti avinžirniais, kodėl gi ne?) ir mėgstamą mėsą arba faršą. Šiuo atveju naudojau aš kalakutienos faršą, bet tinka bet koks. Taip pat galima naudoti labai smulkiai pjaustytą kiaulieną arba jautieną.

Patiekdami galite naudoti mėgstamą padažą, sūrį ir daržoves. Kitaip tariant, improvizuojame pagal savo pageidavimus ir galimybes.

Šiam patiekalui labai tinka ir meksikietiškai paruošti ryžiai

Ingredientai

    • kalakutienos faršas: ~450-500 gramų
    • konservuotos tamsios, mažos pupelės: 1 skardinės (440 gramų)
    • svogūnai: 0,5 mažo
    • žaliosios paprikos: 0,5 (tinka ir kitos spalvos paprikos)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • čili paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • kumino milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Ryžiams:
    • nevirti ryžiai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Patiekimui:
    • avokadai: 2 (vid. dydžio)
    • meksikietiškas salsa padažas: 1 stiklinės
    • čederis arba kitas mėgstamas sūris: 50 gramų
    • susmulkinti špinatai: 3 saujų (arba kitos pamėgtos salotos)
    • susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžiai: Į didelį puodą suberkite ryžius, užpilkite pora litrų vandens (kad ryžiai galėtų laisvai virti ir būtų birūs). Ryžius užvirkite ant vidutinės kaitros, ir virkite atidengtame puode, kol ryžiai suminkštės.
  2. 2. Tuomet ryžius supilkite į sietelį, nuplaukite po šaltu vandeniu, sudėkite į tą patį puodą, sumaišykite su kalendra, citrinos sultimis ir druska.
  3. Reklama
  4. 3. Puodą uždenkite ir palikite ryžius maždaug 10-15 minučių, kad išgaruotų likęs vanduo.
  5. 4. Kalakutiena: Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Papriką supjaustykite mažais kubeliais.
  6. 5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir vieną šaukštą sviesto ant vidutinės kaitros.
  7. 6. Sudėkite svogūną, pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas suminkštės.
  8. 7. Tuomet sudėkite kalakutienos faršą, papriką, prieskonius ir kepinkite ant vidutinės-aukštesnės kaitros, vis pamaišydami, kol faršas gražiai apskrus (maždaug 8-10 minučių).
  9. 8. Pupeles sudėkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu, paskui sumaišykite su kalakutienos faršu.
  10. 9. Patiekimas: Avokadą supjaustykite, o sūrį sutarkuokite. Į dubenėlį dėkite ryžių, kalakutienos faršo, šiek tiek salotų, avokado, apliekite salsa padažu, užberkite sūrio, šviežios kalendros ir patiekite. Skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos receptų rasite: Kalakutienos receptai.
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu
(1)
Kalakutienos kukuliai su špinokais ir sūrio padažu
(6)