Chačiapuri - tobulas užkandis su nuostabiu įdaru!

2019-05-29 Autorius 1001 receptas

Chačiapuri - tobulas užkandis su nuostabiu įdaru!

Ingredientai

    Tešlai:
    • 9% riebumo varškė: 250 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 250 gramų
    Įdarui:
    • Olandiškas sūris: 250 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • špinatų lapai: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome varškę su tirpintu sviestu. Suberiame kepimo miltelius bei cukrų ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus bei užminkome tešlą.
  2. 2. Paruošiame įdarą: Špinatus nuplauname bei supjaustome. Keptuvėje įkaitiname sviestą bei maždaug 2-3 minutes apkepame špinatus. Pasūdome. Sūrį sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Tada į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, smulkiai sukapotą česnaką, įmušame kiaušinį ir sudedame atvėsusius špinatus. Viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą padaliname į dvi dalis. Iškočiojame vieną tešlos dalį (šiek tiek didesnę nei kepimo forma) bei klojame į sviestu išteptą kepimo formą (24 centimetrų skersmens). Suformuojame kraštelius. Sudedame įdarą bei užklojame kitu iškočiotos tešlos lakštu. Viršų subadome šakute. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 45 minutes. Skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu
(1)
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)