1. Iš pradžių sumaišome varškę su tirpintu sviestu. Suberiame kepimo miltelius bei cukrų ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus bei užminkome tešlą.
2. Paruošiame įdarą: Špinatus nuplauname bei supjaustome. Keptuvėje įkaitiname sviestą bei maždaug 2-3 minutes apkepame špinatus. Pasūdome. Sūrį sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Tada į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, smulkiai sukapotą česnaką, įmušame kiaušinį ir sudedame atvėsusius špinatus. Viską gerai išmaišome.
Reklama
3. Po to tešlą padaliname į dvi dalis. Iškočiojame vieną tešlos dalį (šiek tiek didesnę nei kepimo forma) bei klojame į sviestu išteptą kepimo formą (24 centimetrų skersmens). Suformuojame kraštelius. Sudedame įdarą bei užklojame kitu iškočiotos tešlos lakštu. Viršų subadome šakute. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 45 minutes. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.