Citrininis tortas su Mascarpone

2018-11-14 Autorius WorldRecipes.lt

Citrininis tortas su Mascarpone

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 7 (trynius atskiriame nuo baltymų)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti migdolai: 4 šaukštų
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    Biskvitui sulaistyti:
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • medus: pagal skonį (arba cukrus)
    • romas: 2-3 šaukštų
    • vanduo: 100 mililitrų
    Pertepimui:
    • Mascarponė sūris: 500 gramų
    • cukraus pudra: pagal skonį
    • romas: 4 šaukštų
    • citrininis kremas: 3-4 šaukštų (pagal šį receptą; šį kartą kremo negaminau - naudojau Lemon Curd iš parduotuvės; jeigu kremo neturite galima pakeisti vienos citrinos sultimis)
    • mėgiama uogienė: 3-4 šaukštų (labiausiai tinka miško uogų arba vyšnių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki baltos masės. Baltymus išplakame švariame sausame inde iki standžių putų, paskui atsargiai įmaišome į trynių masę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, maltais migdolais bei tarkuota citrinos žievele, tada suberiame į kiaušinių mišinį ir atsargiai išmaišome.
  2. 2. Paruoštą masę supilti į sviestu išteptą apvalią (23 centimetrų skersmens) kepimo formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-45 minutes arba kol iškeps. Iškeptą biskvitą išimame iš kepimo formos bei atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Pertepimui: Į Mascarpone sūrį įmaišome cukraus pudros, citrininio kremo (šį kremą galite pakeisti vienos citrinos sultimis), įpilame romo bei viską išmaišome. Jeigu kremas pasirodys kiek per tirštas, galite įmaišyti šiek tiek grietinės.
  5. 4. Po to atvėsusį biskvitą padaliname į du lakštus. Abu lakštus sulaistome sirupu, paruoštu iš citrinos sulčių, medaus (arba cukraus), romo bei vandens.
  6. 5. Ant apatinio biskvito užtepame maždaug du trečdalius Mascarpone kremo, ant viršaus paskirstome mėgiamos uogienės bei uždedame antrą biskvito lakštą. Likusiu kremu aptepame torto viršų bei šonus. Tortą, jeigu norisi, galite papuošti kapotais riešutais arba baltojo šokolado drožlėmis.
  7. 6. Prieš patiekdamos, tortą palaikome šaldytuve bent jau 4 valandas. Mėgaujamės!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Citrininis tortas su Mascarpone
Braškių, grietinėlės ir maskarponės tortas
(23)
Nekeptas sūrio tortas | Receptas
(25)
Žaliasis sūrio tortas
(6)
Lengviausias tortas
(57)
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
(1)
Mangų - persikų tortas
(2)