Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis

2022-07-07 Autorius Skanauk su Aušra

Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
Aš labai mėgstu lengvus, nekaloringus saldumynus. Šis nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis yra būtent toks! Jis pagaminamas gan4tinai greitai ir visai nesudėtingai. Torto skonis gaivus, palyginus nesaldus.

Saldumą galite lengvai pasireguliuoti pagal savo norus.

Svarbiausi patarimai:
- Visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.

Apie želatiną:
- Į indelį su virintu vandeniu suberiame želatiną. Ją išmaišome. Tuomet indą statome į puodą su vandeniu. Įjungiame kaitrą ir maišome želatiną, kol ji visiškai ištirpsta. Svarbu jos neužvirinti.
- Želatiną atvėsiname. Pilant jį kremą, ji turi būti vos šilta, nepradėjusi stingti. Jei želatina pradės stingti, reikia ją vėl pakaitinti vandens vonelėje.
- Naudoju "Dr. Oetker" želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Kitu atveju būtinai skaitome, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Taip pat svarbu:
- Torto pagrindą, jeigu norisi, galite trumpai pakepti orkaitėje - 160 laipsnių temperatūroje apie 5 min.
- Torto išėmimas iš formos - su dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jei nenorite to daryti, galima kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta. Taip pat galite naudoti ir kepimo popierių, bet torto kraštai bus nelygūs.
- Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišame peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikome torto apačią, o su kita atsargiai nuimame popierių ir perkeliame į lėkštę. Jei pagrindo nekepsite, galima tortą gaminti tiesiai ant lėkštės ir naudoti tik kepimo formos šonus.

Kokių priemonių prireiks, norint pasigaminti šį nekeptą tortą?
- Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudoju 22 centimetrų.
- Kepimo popieriaus
- Elektrinio plaktuvo kremui
- Maisto smulkintuvo braškėms
- Šaukšto, silikoninės mentelės, peilio

O dabar, kad jau viską išsiaiškinome, imamės gamybos! 

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 180 gramų (naudoju "Selga" viso grūdo sausainius)
    • sviestas: 70 gramų
    Kremo sluoksniui:
    • maskarponė: 250 gramų
    • tirštas graikiškas jogurtas: 250 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
    • šviežios citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
    • želatina: 14 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
    • virintas vanduo: 80 mililitrų (beveik 0,5 stiklinės)
    • vanilinis cukrus (arba vanilės ekstraktas)
    Braškių sluoksniui:
    • šaldytos braškės: 400 gramų
    • cukraus pudra: 2,5 valgomojo šaukšto
    • želatina: 10 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
    Papuošimui:
    • braškės
    • šilauogės
    • dražė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks.
  2. nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis - ingredientai
  3. 2. Maisto smulkintuvu sausainius sutriname iki smulkių trupinių ir supilame ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišome.
  4. sutrupinti sausainiai
    Reklama
  5. 3. Į 22 centimetrų apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdedame kepimo popierių, šonus patepame sviestu.
  6. 4. Suberiame sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginame pagrindą.
  7. pagrindas kepimo formoje
  8. 5. Įdedame į šaldytuvą.
  9. 6. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakame maskarponę, jogurtą, citrinos sultis iki purumo. Per 3-4 kartus supilame grietinėlę ir intensyviai plakame.
  10. 7. Suberiame išsijotą cukraus pudrą, vanilinį cukrų. Viską išplakame.
  11. cukraus pudra
  12. 8. Vandens vonelėje, maišant su mentele, ištirpiname želatiną. Neleidžiame jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi.
  13. ištirpusi želatina
  14. 9. Į kremą pilame, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
  15. pravėsusi želatina
  16. 10. Želatiną sumaišome su 4 šaukštais įdaro. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilame į kremą.
  17. maskarponės kremas su želatina
  18. 11. Kremą supilame į kepimo formą. Padedame į šaldytuvą maždaug valandai arba kol viršus bus apstingęs.
  19. maskarponės kremas ant pyrago pagrindo
  20. 12. Braškių sluoksnis: Į puodą suberiame braškes ir įpilame šlakelį vandens. Kaitiname braškes maždaug 10 minučių arba kol jos sukris.
  21. kaitinamos braškės
  22. 13. Sutriname maisto smulkintuvu iki tyrės. Įberiame cukraus pudros. Atvėsiname tyrę iki kambario temperatūros.
  23. sutrinamos braškės iki tyrės
  24. 14. Trečdalį stiklinės tyrės sumaišome su želatina.
  25. braškių tyrė su želatina
  26. 15. Vandens vonelėje ištirpiname želatiną. Šiek tiek atvėsiname ir sumaišome su likusia tyre.
  27. 16. Ją po truputį užpilame ant torto viršaus. Padedame į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiu atveju paliekame per visą naktį.
  28. nekeptas tortas su braškių tyre
  29. 17. Po to su dideliu peiliu perbraukiame per torto šonus ir atsargiai nuimame kepimo formą.
  30. 18. Peilį užkišame tarp popieriaus ir torto apačios. Nuimame popierių ir perkeliame į lėkštę.
  31. 19. Pjaustome ir skanaujame!
  32. nekeptas pyragas su maskarpone ir braškėmis
  33. 20. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
Raudono aksomo ir sūrio tortas Valentino dienai ar kitai šventei
(4)
Kijevo tortas
(10)