Cukinijų apkepas | Receptas

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Cukinijų apkepas | Receptas

Ingredientai

    • cukinijos: 500 gramų
    • svogūnai: 1 (vidutinio)
    • morkos: 1 (didelės)
    • neriebi šviežia šoninė: 200 gramų
    • čederio sūris: 50 gramų
    • parmezano sūris: 50 gramų
    • miltai: 120 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 4 (vidutinio dydžio)
    • aliejus: 4 šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Jeigu reikia, patepame kepimo indą (manojo indo matmenys 20×30 centimetrų dydžio) riebalais.
  2. 2. Tuomet cukinijas sutarkuojame su burokine tarka bei nusunkiame skystį.
  3. 3. Tada keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname susmulkintą šoninę, kol apskrus. Dedame susmulkintą svogūną, tarkuotas morkas bei dar šiek tiek pakepame. Nukeliame nuo ugnies.
  4. 4. Po to miltus sumaišome su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakame ąsotėlyje su aliejumi.
  5. 5. Į didelį dubenį dedame cukinijas, keptą šoninę su svogūnais bei morkomis, tarkuotus abiejų rūšių sūrius, beriame miltus, supilame kiaušinių bei aliejaus plakinį. Pagardiname druska, pipirais bei viską gerai išmaišome.
  6. 6. Tada sukrečiame paruoštą tešlą į kepimo indą, išlyginame paviršių.
  7. 7. Kepame maždaug 45 minutes (arba kol apkepas gražiai apskrus bei sutvirtės). Skanaujame!
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)