Cukinijų kepsneliai su sūriu ir varške orkaitėje

2021-11-11 Autorius Skanauk su Aušra

Cukinijų kepsneliai su sūriu ir varške orkaitėje
Tokius cukinijų kepsneliu esu gaminusi jau ne vieną kartą, bet visada mėginu skirtingas versijas. Šįkart įdėjau varškės bei sūrio. Sakyčiau šis variantas kol kas man yra pats geriausias, nes atrodydavo, kad kepsneliams kažko trūksta.

Juos valgau tarsi užkandį. Skanūs net ir atvėsę!

Gamindama, aš visada ant cukinijos užberiu druskos ir palaikau, kad išsiskirtų vanduo. Po to rankomis jį nusunkiu. Nebūtina to daryti iki visiško sausumo, bet didžiąją dalį vandens tikrai reikia nuspausti.

Kepti reikia, kol viršus tampa auksinės spalvos. Jų vidus būna minkštas, o vidus ganėtinai traškus.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 kepsnelių.

Ingredientai

    Cukinijų kepsneliams: 
    • jaunos mažos cukinijos: 2 (~600 gramų)
    • kiaušiniai: 1
    • biri varškė: 60 gramų (0,5 stiklinės)
    • smulkiai sutarkuotas fermentinis sūris: 30 gramų (0,5 stiklinės)
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti krapai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba švieži)
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
    • šviežios citrinos arba laimo vaisiaus sultys: šlakelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokine tarka sutarkuojame cukiniją. Ant jos užberiame puse arbatinio šaukštelio druskos ir paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.
  2. 2. Po to suverčiame į kiaurasamtį ir rankomis nuspaudžiame išsiskyrusį skystį.
  3. Reklama
  4. 3. Varškę pertiname šakute. Dubenyje sumaišome visus ingredientus. Džiūvėsėlių įberiame tiek, kad būtų lengva formuoti kepsnelius.
  5. 4. Sudedame ant kepimo popieriaus ir kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 22-26 minutes (arba kol lengvai apskrus).
  6. 5. Sumaišome tarpusavyje visus padažui nurodytus ingredientus. Jei padažas gaunasi labai tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens.
  7. 6. Cukinijų kepsnelius patiekiame su padažu ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau cukinijų kepsnelių receptų rasite: Cukinijų kepsneliai.
Svogūnų pyragas su sluoksniuota bemiele tešla
(2)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)