Daržovės keptos orkaitėje su medaus ir garstyčių marinatu

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovės keptos orkaitėje su medaus ir garstyčių marinatu
Kadangi visą šių metų grilio sezoną praleidau tik su mėsa, pateikiu geriausią keptų daržovių marinatą iš visų išbandytų, nes jau pati noriu nuo mėsos pailsėti. Su tokiu padažu keptas daržoves galite suverti ant iešmų, kaip vegetariškus šašlykus arba jas iškepti orkaitėje/grilyje ir patiekti prie mėsos šašlykų ar kitų mėsos patiekalų kaip garnyrą. Ne kartą išbandytas ir daugelio žmonių jau įvertintas receptas. Pas mane tokias daržoves valgo net ir tie, kurie paprastai nemėgsta cukinijų ir baklažanų. Tad būtinai pamėginkite. Labai rekomenduoju!

Ingredientai

    Marinatui:
    • medaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
    • vorčesterio padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • balzamiko acto: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako: 2 skiltelių
    • rozmarino: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlio: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus: 50 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    Daržovėms (pasirinktinai):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas ir baklažanus supjaustykite pusmėnuliais, paprikas - stambesniais kvadratėliais, pievagrybius - pusiau.
  2. 2. Tada iš visų nurodytų ingredientų sumaišykite marinatą.
  3. Reklama
  4. 3. Daržoves išdėliokite į orkaitės skardą ir apšlakstykite pasiruoštu marinatu.
  5. 4. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartas nuo karto pamaišydami, kol daržovės apskrunda ir gerai sušyla iš vidaus.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Varškės sūriu įdaryti pomidorai su alyvuogėmis
(1)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)