Desertas: Klasikinis Creme Briule (Crème brûlée)

2019-07-27 Autorius Jurgittos receptai

Desertas: Klasikinis Creme Briule (Crème brûlée)

Ingredientai

    • kiaušinių tryniai: 3
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • riebi grietinėlė: 1 stiklinės (200 mililitrų)
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius su cukrumi plakite, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus).
  2. 2. Tuomet grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo ugnies. Po truputį pilkite į trynius ir tuo pat metu plakite mažu greičiu. Išpilstykite masę į 3 ramekins indelius (originaliame recepte rašė, kad užtenka 4 indeliams, bet man pačiai užteko tik trims).
  3. 3. Tada formeles sustatykite į kepimo formą, į ją pripilkite verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. Formą statykite į 150 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite maždaug 25-30 minučių. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos.
  4. 4. Atšaldykite šaldytuve 2 valandas ir skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Kremo viršus dar turi būti karamelizuojamas su ruduoju cukrumi, bet aš pati neturiu tam skirto specialaus prietaiso. Ir be karamelizavimo kremas gavosi itin skanus bei purus. Išmėginkite ir Jūs.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Desertas: Klasikinis Creme Briule (Crème brûlée)
Torrone arba itališkas desertas nuga
(4)
Močiutės skarutės/skarelės su obuoliais
(17)
Žagarėliai arba auselės
(7)
Panna cotta su uogų padažu
(1)