Vienas svarbiausių šių salotų ingredientų yra prieskonių miksas. Būtent raudonėlis, kuminas ir aštrios paprikos dribsniai sukuria ypatingą aromatą ir skonį. Lietuvoje gali ne visada pavykti surasti aštrios paprikos dribsnių parduotuvėje, tokiu atveju naudokite 1/3 šaukštelio čili miltelių. Salotoms pagaminti naudokite mėgstamiausius pomidorus. Aš naudojau mažiukus, slyvinius pomidoriukus. Žinoma, geriausiai tiktų gerai sunokę, arba maži, saldesni pomidorai (tuomet gaunasi labai geras sūrios fetos, ir saldesnių pomidorų skonio balansas). O jeigu turite pomidorų iš savo daržo (dėl ko labai pavydžiu!), tada turėsite fantastiško skonio salotas. Beje, mėlyną svogūną galite pakeisti geltonu ar baltu svogūnu.
Galvojate - kas čia per fetos trupiniai? Šioms salotoms geriausia būtų naudoti šiek tiek trapesnį fetos sūrį. Mano naudotas fetos sūris buvo gana trapus, t.y. galėjau jį lengvai sutrupinti. Kai kurie fetos sūriai būna labiau kreminės konsistencijos, tuomet salotos gali gautis panašios į salotų košę, tad, kad taip nenutiktų atkreipkite dėmesį, kokį fetos sūrį planuojate naudoti. Šios gaivios salotos yra nepamainomos prie griliaus patiekalų, kepsnių ar orkaitėje keptos vištienos.
Astra
Atsakyti