Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

2018-03-01 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Ingredientai

    Trupiniams:
    • šaldyto sviesto: 180 gramų
    • miltų: 280 gramų
    • cukraus: 50 gramų
    • varškės: 500 gramų
    • kiaušinių: 3
    • cukraus: 150 gramų
    • grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
    Obuolių sluoksniui:
    • obuolių: 1 kilogramo
    • cukraus: ~40 gramų
    • cinamono: 2 arbatinių šaukštelių
    Viršutiniam trupinių sluoksniui:
    • rudo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus persijojame bei į juos burokinės tarkos pagalba įtarkuojame atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišome, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutriname pirštais. Į šią masę suberiiame cukrų, išmaišome bei dedame į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet į varškę įmušame kiaušinius, įdedame grietinės, suberiame cukrų bei blenderiu viską sutriname iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į kepimo formos dugną įdedame kepimo popieriaus (aš pati naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 centimetrų).
  5. 4. Į kepimo formos dugną įberiame daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidedame viršutiniam sluoksniui) bei tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame varškės masę bei ją išlyginame, beriame obuolius. Į likusius trupinius suberiame rudąjį cukrų bei cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstome ant obuolių.
  6. 5. Paskui dedame pyragą į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame maždaug 70 minučių ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Valgome atvėsusį, palaukiame kad sutvirtėtų, nepjaustome jo iškart karšto, o geriausia palaikome šaldytuve per naktį. Skanumėlis!
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Varškės pyragas su konservuotais persikais
(7)
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)