1. Iš pradžių miltus persijojame bei į juos burokinės tarkos pagalba įtarkuojame atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišome, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutriname pirštais. Į šią masę suberiiame cukrų, išmaišome bei dedame į šaldytuvą.
2. Tuomet į varškę įmušame kiaušinius, įdedame grietinės, suberiame cukrų bei blenderiu viską sutriname iki vientisos masės.
3. Po to į kepimo formos dugną įdedame kepimo popieriaus (aš pati naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 centimetrų).
4. Į kepimo formos dugną įberiame daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidedame viršutiniam sluoksniui) bei tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame varškės masę bei ją išlyginame, beriame obuolius. Į likusius trupinius suberiame rudąjį cukrų bei cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstome ant obuolių.
5. Paskui dedame pyragą į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame maždaug 70 minučių ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Valgome atvėsusį, palaukiame kad sutvirtėtų, nepjaustome jo iškart karšto, o geriausia palaikome šaldytuve per naktį. Skanumėlis!