Greiti naminiai beigeliai

2024-10-24 Autorius mitybosdienorastis

Greiti naminiai beigeliai
Jogurto ir sezamų sėklų beigeliai – tai greitai paruošiamas ir sveikas užkandis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek užkandžiui dienos metu. Šie beigeliai yra minkšti ir švelniai traškūs, o jogurtas suteikia jiems lengvumo ir švelnaus skonio. Sezamų sėklos ant viršaus suteikia aromatingo riešutiškumo, o išorėje esanti traški plutelė tobulai dera su puriu vidumi.

Redaktorės Vaidos komentaras - tobulai minkšti beigeliai. Labai svarbu nepadauginti miltų formuojant riestainius, tai įtakos jų kietumą. Iškepti beigeliai yra tobulas pagrindas visiems skaniausiems sumuštiniams, tinka patys įvairiausi priedai - padažai ir užtepėlės, kumpis, sūris, kiaušiniai, avokadai, šviežios ar marinuotos daržovės. Jeigu nedėsite druskos, beigeliai taip pat gali būti puikus pagrindas saldesniam variantui, pavyzdžiui riešutų sviestui su bananais

Ingredientai

    • Graikiškas jogurtas: 200 g
    • Miltai: 200 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui, nebūtina)
    • Sezamo sėklos: apibarstyti (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti jogurtą, miltus ir kepimo miltelius.
  2. 2. Rankomis formuoti norimo dydžio beigelius.
  3. Reklama
  4. 3. Suformuotus beigelius patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamų sėklomis.
  5. 4. Išdėliot kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  6. 5. Iškepus šiek tiek atvėsinti ir perpjauti pusiau. O tuomet jau dėti savo mėgstamus priedus.
  7. 6. Nuotraukose beigeliai patepti kreminiu sūriu, įdaryti salota, skystai keptu kiaušiniu, lašiša, avokadu ir siracha padažu.
Greiti naminiai beigeliai
Recepto autorius mitybosdienorastis