1. Iš pradžių kepenis supjaustykite gabaliukais (aš pjaustau maždaug 1x1 centimetrų dydžio).
2. Tuomet svogūnus supjaustykite žiedais.
Reklama
3. Keptuvę įkaitinkite ir sutepkite aliejumi, apkepame pirmiausia svogūną kol pagels, paskui dėkite kepenis ir padidinkite ugnį.
4. Kepkite kol ant kepenų susidarys plona plutelė (jeigu kepenys jautienos/kiaulienos - reikia apkepti labai greitai, kad netaptų kietos, jeigu paukštienos – laikas neturi didelės reikšmės; jos vistiek lieka gana minkštos).
5. Sumažinkite ugnį ir dėkite grietinę - tik paskui galima sūdyti ir dėti pipirus.
6. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10-15 minučių.
Romualda Balaikiene
Atsakyti
Alvydas
Atsakyti