1. 1 kiaušinį išplakti su druska. Įmaišyti majonezą, grietinę (galite majonezo nedėti, tačiau tai suteikia blynams purumo, minkštumo). Paplakti dar kartą
2. Pilti pieną, paplakti. Tada pilti tirpintą sviestą, pamaišyti.
Reklama
3. Berti grikių ir kvietinius miltus. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Palikti tešlą bent dešimčiai minučių, nes grikių miltams reikia šiek tiek laiko, kad jie gerai išbrinktų. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
4. Kepti vidutinio karštumo keptuvėje. Jei blyneliai svils prie keptuvės, kepkite ant trupučio įkaitinto sviesto.
5. Ant blynelių dėti iškeptą kiaušinį, pjaustytą porą, smulkintą skumbrę (pagardus galite keisti ir naudoti tai, ką mėgstate arba tiesiog skanauti su grietine).