žaliosios citrinos: 2 (iš jų gaunami 3 šaukštai sulčių)
alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
druska: žiupsnelio
Patiekiame su:
salotų lapai
Recepto paruošimas
1. Vištiena: Pradžioje ssugrūstas pankolių sėklas sumaišome su kitais prieskoniais bei šiame mišinyje apvoliojame vištienos šlaunelių filė.
2. Kuskusas: išverdam kuskusą pagal nurodymus ant pakuotės kartu su 0,5 sultinio kubelio.
3. Mangų salsa: Iš nulupto mango išimame kauliuką bei supjaustome minkštimą kubeliais. Smulkiai supjaustome nuplautus svogūnų laiškus. Perpjovę agurką išvalome iš jo sėklas bei supjaustome kubeliais. Pašalinę sėklas iš aitriosios paprikos, ją smulkiai sukapojame. Stambiai supjaustome kalendrą. Išspaudžiame sultis iš žaliosios citrinos.
4. Sumaišome mango gabaliukus su susmulkintomis daržovėmis bei apšlakstome žaliosios citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, apibarstome kalendros lapeliais. Pagardiname druska. Nuskiname salotų lapus nuo stiebo.
5. Vištiena: grilyje kepame vištieną ant tiesioginės ugnies tol, kol ji įgaus gražią spalvą, paskui dar kepame ant netiesioginės ugnies tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C.
6. Išėmę vištieną iš grilio dar palaukiame maždaug 5 minutes. Tuo tarpu sukrauname kuskusą į salotų lapus, tuomet supjaustome vištieną griežinėliais ir išdėliokite juos ant kuskuso. Ant viršaus užberiame mangų salsą. Skanaus!