Grybų sūdymas žiemai

2020-09-24 Autorius WorldRecipes.lt

Grybų sūdymas žiemai
Pagal šį receptą galite sūdyti visus grybus, tik būtina kiekvieną rūšį atskirai ir laikyti 6-8 laipsnių temperatūros patalpoje. Šitaip paruošti grybus galite dviem būdais:

Karštuoju: Atvėsusius apvirintus grybus sluoksniuokite 5-6 centimetrų storio eilėmis, perpilkite druska ir kas 3-4 eilė pabarstykite prieskoniais, o pilną indą uždenkite dvigubu marlės, suvilgytu sūdytu vandeniu, sluoksniu, uždėkite švarų dangtį ir paslėkit švariu akmeniu arba pilnu vandens stiklainiu. Po 7-14 dienų juos galite valgyti.

Šaltuoju: Viskas daroma lygiai taip pat, kaip ir pirmuoju būdu, tik grybai nėra apvirinami ir maistui yra naudojami tik po 1-2 mėnesių. 

Ingredientai

    • švieži grybai: 1 kilogramo
    • druska: ~50-70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grybus švariai nuvalykite, tuos kurių kepurėlės lupasi, nulupkite, nuplaukite, užvirinkite ir maždaug 15-20 minučių virkite.
  2. 2. Karčius grybus būtinai prieš tai 1-2 paras pamirkome silpnai pasūdytame šaltame vandenyje, jį pakeisdami bent 2-3 kartus.
  3. Reklama
  4. 3. Ruošiant patiekalus, sūdyti grybai iš anksto yra išmirkomi vandenyje, nuolatos jį pakeičiant. Geriausia grybus pasimerkti iš vakaro. Išmirkyti sūdyti grybai būna tarsi švieži. Juos galite virti, troškinti arba kepti.
  5. 4. Papildomai sūdyti patiekalų iš sūdytų grybų dažniausiai visai nereikia. Paprasta, bet genialu!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)
Grybų užkandėlė
(2)