Įdaryta antis

2017-12-24 Autorius WorldRecipes.lt

Įdaryta antis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • antis: 2-2,3 kilogramų
    • taukai: 60 gramų
    Įdarui:
    • batonas: 250 gramų
    • obuoliai: 1
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • džiovintos slyvos: 100 gramų (arba moliūgas arba abu)
    • sviestas: 20 gramų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežias imbieras: 40 gramų
    • grietinė: 100 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • malta kalendra
    • čiobrelių lapeliai
    • druska
    • pipirai
    Užpilui:
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolių sultys: 100 mililitrų (arba apelsinų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia antį iš vidaus bei išorės labai gerai išplauname ir virtuviniu popieriumi nusausiname, ištriname druska bei pipirais. Orkaitę (arba troškintuvą) įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet batono žievę apipjaustome, batoną supjaustome kubeliais, sumaišome su kiaušiniais bei grietine. Obuolius bei svogūnus nuskutame ir smulkiai supjaustome. Obuolius, svogūnus bei slyvas šiek tiek apkepiname svieste ir pagal savo skoni įdedame medaus. Kubeliais supjaustytą moliūgą šiek tiek apkepiname aliejuje ant vidutinės ugnies. Lapelius nuo dviejų čiobrelių šakelių sukapojame. Imbierą nuskutame bei smulkiai sutarkuojame. Visus produktus įdarui sumaišome su kalendra, pagal skonį įdedame druskos, pipirų bei sudedame įdarą į antį. Susiūname virtuviniu siūlu ar susmeigiame mediniais segtukais ir anties odą keliose vietose įduriame.
  3. Reklama
  4. 3. Po to troškintuve arba gilioje kepimo formoje pašildome taukus. Įdedame antį ant nugaros. Atidarytame troškintuve apie 15 minučių kepame, kol oda po šiek tiek pradės čirškėti. Temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių temperatūros bei apie 15 minučių kepame ant pilvo. Paskui dar kartą iš abiejų pusių po 15 minučių kepame ir dar 60 minučių kepame antį ant nugaros uždengus dangčiu troškintuvą. Tuo tarpu vis apipilame antį susidariusiu sultiniu.
  5. 4. 10 minučių prieš kepimo pabaigą sumaišome 1 valgomąjį šaukštą medaus su obuolių (arba apelsinų) sultimis bei aptepame antį (dangčio nebedengiame). Įduriant adatą tarp šlaunies bei krūtinėlės patikriname ar jau iškepė, antis iškepusi, jei išbėga skaidrios sultys.
  6. 5. Patiekti galima su keptais obuoliais ir/ar apkeptomis virtomis bulvėmis. Bulvėms apkepti aš pati naudojau perkoštą susidariusį sultinį. Skanaus!
Įdaryta antis
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)
Grybų užkandėlė
(2)
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
(8)