Gal kitiems jau ir tapo atsibodo imbieriniai nameliai kepami per šventes, bet man jie niekada neatsibosta, o ypač jie patinka mano augančiam vaikui. Tikrai dievinu pasiruošimą prieš Kalėdas, kai namai pakvimpa cinamonu, gvazdikėliais ir aromatingais kepiniais, taip pat jaučiasi šiluma ir tyliai skamba kalėdinės dainos, o vakare apsisiausti pledu, prisiglausti prie antrosios puselės ir gurkšnoti karštą vyną…
O koks didžiulis džiaugsmas kartu su vaiku kočioti meduolinę tešlą, spausti figūrėlės, kepti ir paskui juos dekoruoti… Vaikas prieina prie namelio ir vis paklausia kur išėjo nykštukai ir kada pargrįš namo. :)
Gaila, kad šios šventės taip greitai praeina….
Kadangi po visų meduolių kepimo virtuvėje pasibaigė miltų atsargos, namelius kepiau iš dalies ruginių miltų - labai patiko dirbti su ruginių miltų tešla, nebuvo ji tokia lipni.
Gamindama, namelių dalis išsikepiau iš vakaro, o lipdžiau ir dekoravau kitą dieną.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 nameliai.