Imbierinis namelis su kalėdinio namelio trafaretu

2021-12-21 Autorius Neringos blogas

Imbierinis namelis su kalėdinio namelio trafaretu
Gal kitiems jau ir tapo atsibodo imbieriniai nameliai kepami per šventes, bet man jie niekada neatsibosta, o ypač jie patinka mano augančiam vaikui. Tikrai dievinu pasiruošimą prieš Kalėdas, kai namai pakvimpa cinamonu, gvazdikėliais ir aromatingais kepiniais, taip pat jaučiasi šiluma ir tyliai skamba kalėdinės dainos, o vakare apsisiausti pledu, prisiglausti prie antrosios puselės ir gurkšnoti karštą vyną…

O koks didžiulis džiaugsmas kartu su vaiku kočioti meduolinę tešlą, spausti figūrėlės, kepti ir paskui juos dekoruoti… Vaikas prieina prie namelio ir vis paklausia kur išėjo nykštukai ir kada pargrįš namo. :)

Gaila, kad šios šventės taip greitai praeina….

Kadangi po visų meduolių kepimo virtuvėje pasibaigė miltų atsargos, namelius kepiau iš dalies ruginių miltų - labai patiko dirbti su ruginių miltų tešla, nebuvo ji tokia lipni.

Gamindama, namelių dalis išsikepiau iš vakaro, o lipdžiau ir dekoravau kitą dieną.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 nameliai.

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 400 gramų
    • ruginiai miltai: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukraus pudra: 130 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • medus: 180 gramų
    • meduolių prieskoniai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • kakava: 1,5 valgomojo šaukšto
    • nugesinta soda: 1,5 arbatinio šaukštelio (arba kepimo milteliai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalėdinio namelio trafaretas, kuris visada praverčia. :)
  2. kalėdinio namelio trafaretas
  3. 2. Nedideliame puodelyje pakaitiname sviestą, medų, kakavą ir meduolių prieskonius.
  4. Reklama
  5. 3. Kai masė pravės, suberiame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.
  6. 4. Į dubenį persijojame miltus su kepimo milteliais (jeigu naudosite sodą, ją pirmiau nugesiname ir supilame į atvėsusią sviesto - medaus masę).
  7. 5. Į miltus supilame kambario temperatūros masę, įmušame kiaušinius, išmaišome ir suminkome tešlą.
  8. 6. Suformuojame rutuliuką ir paliekame pailsėti maždaug 15 minučių.
  9. 7. Iš popieriaus arba kartono išsikerpame namelio dalis.
  10. 8. Tešlą iškočiojame maždaug 5 milimetrų storio, išpjauname reikiamas namelio dalis (galima išpjauti šiek tiek didesnes, o kai iškeps dar šiltus meduolius apipjaustyti, kad namelis būtų lygus) ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  11. 9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių, kaip jau minėjau dar šiltus meduolius apipjaustome, kad kraštinės būtų lygios.
  12. 10. Kai meduoliai pilnai atvėsta, galima sulipdyti namelį.
  13. 11. Lipdymui pasidarome tirštą glajų iš kiaušinio baltymo (man jų prireikė 2), cukraus pudros ir šiek tiek citrinos sulčių.
  14. 12. Kai jau sulipdome namo rėmus, palaukiame kol sustings ir tik tuomet uždedame stogą ir vėl palaukiame kol glajus sustingsta. Tik tuomet dekoruojame namelį. Arba dekoruoti namelio sienas galima prieš lipdant namelį, taip manau bus lengviau nesudrebinus rankų nupaišyti langines ar kitus norimus ornamentus. :)
  15. 13. O čia fotoreportažas kaip sulipdyti namelį.
  16. imbierinio namelio kalėdoms statyba
  17. 14. Beje, vieno namelio langus dariau iš saldainių (bambonkių), tam reikia sutrupinti skaidrius čiulpiamus saldainius, bebaigiant kepti meduoliams įberiame saldainių į langų ertmes ir pakaitiname kelias minutes, ištraukiame iš orkaitės ir paliekame skardoje, kol "stiklai" sustingsta.
  18. 15. Tegul ir Jūsų namuose pasklinda kepinių kvapas!
  19. imbierinis namelis Kalėdoms
Imbierinis namelis su kalėdinio namelio trafaretu
Struffoli - Itališkas desertas
(1)
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
(1)