Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais

2018-04-26 Autorius SP Receptai

Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais

Ingredientai

    • jautiena: 600 gramų
    • svogūnai: 1 didelio (~200 gramų)
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • raudonas sausas vynas: 0,5 stiklinės
    • sultinys: 0,5 stiklinės
    • pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
    • muskato riešutas
    • pipirai
    • druska
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite muskato riešutu, pipirais, druska bei apvoliojame miltuose. Tada dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei apkepkite ant stiprios ugnies kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  2. 2. Mėsą išimkite iš keptuvės bei į ją suberkite susmulkintą svogūną. Apkepkite pamaišydamos. Mėsą grąžinkite atgal į keptuvę, užpilkite sultinį, kai užverda, pilkite vyną, pakaitinkite, sudeėkite pomidorų pastą, išmaišykite bei uždengusios dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsytė bus minkšta.
  3. 3. Bebaigiant troškintis sudėkite į keturias dalis supjaustytus pievagrybius bei dar patroškinkite maždaug 10-15 minučių. Galite, jeigu norisi, pagardinti grietine, bet gardu ir be jos. Tiekdamos apibarstykite žalumynais. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškinys
Garnyras prie jautienos steiko
(1)
Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
(2)
Big Mac mėsainis su jautiena | Receptas
(2)
Burgeris su plėšyta jautiena
(2)
Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje
(1)
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Jautienos troškinys su bulvėmis
(2)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)