Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais

2018-04-26 Autorius SP Receptai

Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais

Ingredientai

    • jautiena: 600 gramų
    • svogūnai: 1 didelio (~200 gramų)
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • raudonas sausas vynas: 0,5 stiklinės
    • sultinys: 0,5 stiklinės
    • pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
    • muskato riešutas
    • pipirai
    • druska
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite muskato riešutu, pipirais, druska bei apvoliojame miltuose. Tada dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei apkepkite ant stiprios ugnies kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  2. 2. Mėsą išimkite iš keptuvės bei į ją suberkite susmulkintą svogūną. Apkepkite pamaišydamos. Mėsą grąžinkite atgal į keptuvę, užpilkite sultinį, kai užverda, pilkite vyną, pakaitinkite, sudeėkite pomidorų pastą, išmaišykite bei uždengusios dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsytė bus minkšta.
  3. Reklama
  4. 3. Bebaigiant troškintis sudėkite į keturias dalis supjaustytus pievagrybius bei dar patroškinkite maždaug 10-15 minučių. Galite, jeigu norisi, pagardinti grietine, bet gardu ir be jos. Tiekdamos apibarstykite žalumynais. Skanaus!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškinys
Įdaryti makaronai kriauklės su faršu ir daržovių padažu
(3)
Virtas jautienos liežuvis
(18)
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)
Jautienos kepsnys - steikas su pipiriniu padažu
(1)
Jautienos troškinys su bulvėmis
(2)
Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)
Jautienos bifšteksas su kiaušiniu
(5)