Jautienos bifšteksas su kiaušiniu

2020-10-19 Autorius WorldRecipes.lt

Jautienos bifšteksas su kiaušiniu
Kokių tik šiais laikais žmonės negamina Totoriškų bifšteksų (nors šiomis dienomis kalbininkai "liepia" rašyti "Totoriškas kepsnys", bet man tai visiškai "nelimpa", tad aš sau sau leidžiu nukrypti nuo kalbininkų rekomendacijų ir pavadinti jį kaip liaudis dažniausiai vadina - Totorišku bifšteksu). Žmonių užrašuose, galima rasti, kad jie gamina tiek klasikinius jautienos, tiek eksperimentuoja su strutiena (taip taip, strutiena), lašiša arba net tunu. Ir dar būna prigalvoja pagaminti visokių mėsų, žuvų, jūros gėrybių, daržovių arba vaisių įvairove.

Šį kartą aš Jums parodysiu kaip gaminti klasikinį Totorišką bifšteksą, iš jautienos. Aš įprastai gamindama naudoju jautienos kryžmę (arba kitaip tariant, nedarbinio kumpio mėsą), nors daug dažniau būna naudojama nekepta jautienos išpjova, jei norisi prabangiai. Bet išpjova yra tikrai brangi mėsa, tad galite naudoti kryžmę, arba kuo aukštesnės kokybės kumpio dalį, svarbiausia, kad kuo minkštesnė būtų. Taip pat mėsa gali būti kapojama arba malama. Man asmeniškai gaunasi skaniau su smulkiai sukapota. Prancūzai gamindami Totorišką bifštkeksą parodo itin įkaitintą sausą keptuvę ir vos vos apkepa. Bet aš asmeniškai labiau mėgstu žalią, klasikinį bifštekso variantą. Gaminam jau dabar! :)

Ingredientai

    • jautienos kryžmė: 200 gramų
    • ančiuvių filė: 2
    • svogūnai: 1 nedidelio (geriau būtų naudoti šalotą, bet aš šį kartą neturėjau)
    • sūdyti kaparėliai: 6
    • karnišonai: 5 (mažulėliai agurkėliai)
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (aš nenaudoju)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Aš asmeniškai pati niekada nenaudoju garstyčių vieno arbatinio šaukštelio (nors pagal originalą reikėtų). Man garstyčios padaro jautieną rūgščia ir tada mažiau jaučiasi mėsos skonis. Bet pradedančiajam ragautojui, vis gi patarčiau jų dėti. Totoriškas bifteksas gausis labiau marinuotas bei mažiau jausis natūralus mėsos skonis.
  2. 2. Pirmiausia jautieną smulkiai sukapojame ir padedame šaltai. Tai yra labai svarbu.
  3. 3. Per tą laiką, susmulkiname svogūną, kaparėlius, ančiuvius ir karnišonus.
  4. 4. Viską sudedame į lėkštę, kad kiekvienas galėtų susimaišyti kaip pats nori.
  5. 5. Kai mėsa bus kapota, visas bifšteksas gausis stangresnis. O kai gaminame su malta (naudojant smulkią mėsmalės formą), jis gausis skystesnis.
  6. 6. Ganėtinai dažnai, kad įgautų stangresnę formą, maltas Totoriškas bifšteksas yra apkepamas įkaitintoje sausoje keptuvėje po maždaug vieną minutę, bet tikrai ne ilgiau, kad neiškeptų, o tik įgautų savo formą.
  7. 7. Kitas Totoriško bifštekso patiekimo variantas galėtų būti jau viską sumaišius.
  8. 8. Man pačiai asmeniškai patiekimo būdas nėra toks svarbus. Aš lepinuosi, ne dažnai, bet su pačiu didžiausiu malonumu. O šį kartą dėjau Totorišką bifteksą ant savo keptos ruginės duonos. Mėginkite pasigaminti ir Jūs! Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)
Jautienos eskalopas (escalope) - muštinukas
(4)
Tacos su faršu - tradicinis meksikietiškas receptas
(2)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(7)