Jogurtinis vaisinis tortukas

2018-04-26 Autorius Skanūs kąsneliai

Jogurtinis vaisinis tortukas

Ingredientai

     1-am sluoksniui:
    • sausainiai: 150 gramų (puikiai tinka "Gaidelis")
    • riešutai: 100 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • mėgiamas šokoladas: 100 gramų
     2-am sluoksniui:
    • jogurtas: 1 stiklinės
    • varškė: 300 gramų
    • vanilė
    • vaisinė želė: 1 pakelio
     3-iam sluoksniui:
    • mėgiamos uogos
    • vaisinė želė: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. 1-as sluoksnis: Išlydykite ant garų vonelės sviestą bei šokoladą. Riešutus bei sausainius susmulkinkite. Sumaišykite abi mases tarpusavyje bei sudėkite į tortinės (išardomais kraštais) formą. Palikite sustingti.
  2. 2. 2-as sluoksnis: Pertrinkite varškę per sietelį, kad gautųsi itin puri bei be gumuliukų. Žele užpilkite su 100 mililitrų verdančio vandens bei gerai išmaišykite. Kai tik atvesta iškart maišykite su varške bei jogurtu. Paruoštą įdarą pilkite ant sausainių pagrindo bei leiskite gerai sustingti.
  3. Reklama
  4. 3. 3-ias sluoksnis: Paruoškite žele užpildamos maždaug 400 mililitrų karšto vandens. Leiskite pilnai atvėsti. Pasirinktas uogas nuplaukite bei nusausinkite. Jei naudojate braškes jas perpjauname per pusę. Uogas švelniai paspauskite ant varškės įdaro. Užpilkite atvėsusia žele. Papuoškite riešutais. Mėgaukitės gerai atvėsintu desertu. Skanaus!
  5. 4. Pastebėjimas: Galite naudoti įvairiausias uogas, svarbiausia, kad būtu aromatingos bei kiek rūgštokos. Tai pat galite naudoti ir baltą šokoladą pagrindui.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau jogurtinių receptų rasite: Jogurtiniai tortai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Biskvitas tortui
(8)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)
Skanus vaisinis tortas su grietinėle
(1)