Karštas sumuštinis/užkandis - Brušeta su karamelizuotais obuoliais

2020-08-27 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Karštas sumuštinis/užkandis - Brušeta su karamelizuotais obuoliais
Aš įprastai buolių sezoną pradedu nuo obuolių pyrago. Bet šį kartą pakeičiau tradiciją ir pagaminau karštą užkandį - brušetą su karamelizuotais obuoliais. Buvo labai skanu pasilepinti. Rekomenduoju pamėginti ir Jums!  

Ingredientai

    • mėgstamos bandelės: 2 (tinka čiabata arba bandelė su grūdais)
    • obuoliai: 2
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: šlakelio
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • mėtų lapeliai (papuošimui)
    • avietės: kelių (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bandeles supjaustykite riekelėmis.
  2. 2. Apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 7 minutes.
  3. 3. Tada obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  4. 4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 5. Suberkite obuolius ir pakepinkite šiek tiek.
  7. 6. Pabarstykite ruduoju cukrumi ir pakepinkite dar maždaug 3 minutes. Apšlakstykite citrinų sultimis.
  8. 7. Tada ant riekelių dėkite obuolių gabaliukus, papuoškite avietėmis bei mėtų lapeliais. Skanaukite!
  9. brušeta su karamelizuotais obuoliais
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau karštų sumuštinių receptų rasite: Karšti sumuštiniai.
Grybų užkandėlė
(2)
Grissini duonos lazdelės su Parmezanu
(3)