Keptas įdarytas moliūgas su mėsa

2024-09-17 Autorius Vaida Bučinskienė

Keptas įdarytas moliūgas su mėsa
Keptas įdarytas moliūgas su mėsa – tai įspūdingas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui ar jaukiems šeimos pietums. Moliūgas išskaptuojamas ir įdaromas sultingu mėsos įdaru, kuris gali būti pagamintas iš jautienos, kiaulienos arba vištienos. Įdarui dažnai pridedama daržovių, prieskonių ir kruopų, tokių kaip ryžiai ar grikiai, kad patiekalas būtų dar maistingesnis ir skanesnis. Kepamas orkaitėje, moliūgas tampa minkštas ir kvapnus, o mėsos įdaras prisigeria šilumos ir moliūgo natūralaus saldumo.

Redaktorės Vaidos komentaras
- šis patiekalas gali būti lengvai pritaikomas kiekvieno skoniui ar gaminamas pagal spintelių turinį. Įdarui pasirinkite savo mėgstamiausią mėsa. Tačiau taip pat galima gaminti ir be mėsos, šis patiekalas gali būti veganiškas. Naudokite lęšius, tofu, papildykite įdarą savo mėgstamomis daržovėmis, tokiomis kaip paprikos, baklažanai, morkos. Naudokite skirtingas kruopas, labai tinka bolivinė balanda (kynva) ar perlinis kuskusas. Šio patiekalo sudėtis labai lengvai keičiama.

Ingredientai

    • Moliūgas: 1 vnt. (geriausiai tinka sviestinis)
    • Aliejus: kepimui
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Salierai: 1 stiebas
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Česnakai: 2-3 skiltelės
    • Malta mėsa: 500 g 
    • Česnakų granulės: 2 arb. š. 
    • Džiovintos žolelės: mėgstamos
    • Ryžiai: 200 g (išvirtų kiekis)
    • Sūris: 100 g (tinka fermentinis ar mocarela)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą perpjauti išilgai per pusę. Išimti sėklas. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Moliūgo puses šiek tiek apibarstyti druska, apšlakstyti aliejumi ir padėti į skardą pjauta puse žemyn. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir dėti kepti moliūgą apie 1 val., kol jis taps minkštas (tikslus kepimo laikas priklauso nuo moliūgo dydžio).
  2. 2. Iškepusį moliūgą apversti ir šaukštu išimti šiek tiek minkštimo. Neišimti per daug, moliūgas turi išlaikyti savo formą. Išimtas minkštimas bus panaudotas įdarui.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti smulkiai pjaustytus svogūną ir salierą. Apkepti kol suminkštės. Įspausti česnakus ir pamaišyti. Į keptuvę sudėti maltą mėsą ir maišant susmulkinti, kad nebūtų didelių mėsos gabalėlių.
  4. 4. Prie mėsos sudėti atidėtą moliūgo minkštimą. Ten pat sudėti ir virtus ryžius. Viską gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais, česnakų granulėmis ir mėgstamomis žolelėmis.
  5. 5. Paruoštu mišiniu įdaryti kepto moliūgo puseles. Viską apibarstyti tarkuotu sūriu.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir moliūgus kepti kol sūris išsilydis ir šiek tiek apskrus.
Tinginių balandėliai puode
(5)
Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
(1)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(4)
Įdaryti makaronai kriauklės su faršu ir daržovių padažu
(3)