Keptas karpis šampane, su svogūnais ir grietinėle

2023-12-25 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas karpis šampane, su svogūnais ir grietinėle
Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką karpio paruošimo būdą, kurį labai seniai sužinojau iš vieno draugo, kuris dirba virtuvės šefu. Nors jis man sakė, kad tokį karpį jis ruošia Kūčioms, aš to nedarau, nes čia yra naudojama grietinėlė ir šampanas. Mūsų šeimoje pagal tradicijas, per Kūčias - jokio alkoholio. Tad tokią žuvį mes kartais išsikepame Kalėdoms arba kitoms didelėms šventėms. Patikėkite toks svogūnų ir grietinėlės padažas pakelia žuvį į prabangaus restorano lygį. Labai rekomenduoju išmėginti šį neįprasta, bet be galo gerą receptą. Tad pradedam! 

Ingredientai

    • karpis: 600 gramų
    • riebi grietinėlė: 200 gramų
    • raudonieji svogūnai: 4
    • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • smulkintis šviežios petražolės, krapai: 4 valgomųjų šaukštų
    • šampanas: 200 mililitrų
    • druska: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuplaukite, nusausinkite išvalytą žuvį, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir įdėkite į trupučiu aliejaus išteptą kepimo formą.
  2. 2. Į pilvo ertmę sudėkite su druska sumaišytus žalumynus.
  3. Reklama
  4. 3. Plonais pusžiedžiais supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejuje ir pusę jų sudėkite ant žuvies.
  5. 4. Supilkite šampaną taip, kad svogūnai liktų ant žuvies, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
  6. 5. Likusius svogūnus sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle, užvirinkite ant kaitrios ugnies ir virkite dar 2-3 minutes.
  7. 6. Prieš patiekiant grietinėlės ir svogūnų padažą užpilkite ant žuvies.
  8. 7. Patarimas: Ties karpio nugarėle prismaigstykite šviežio česnako gabalėlių - jie panaikins dumblo kvapą.
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
(17)