Per mūsų giminės šventes vyro ar sūnaus pagauta, o mano paruošta lydeka yra tiesiog privalomas dalykas. Visuomet įdarui naudoju daug daržovių ir kitą žuvį - lašišą.
2. Perpjaukite lydekos pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis, bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
3. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto sviesto, grietinėlės, šaukštą nubrauktą krakmolo, manų, suberkite druską ir prieskonius, išskyrus juodųjų pipirų ir citrinos mišinį, išmaišykite. Būtų gerai, kad šis ruošinys pastovėtų bent pusvalandį. Jūros druską su žolelėmis geriau ištirpinkite kiaušinyje, nes kristalai stamboki.
4. Lašišos filė apiberkite juodųjų pipirų ir citrinos mišiniu. Klokite faršo, lašišos filė, vėl faršo. Užsiūkite ir subadykite adata.
5. 2 šaukštus aliejaus sumaišykite su 2 šaukštais majonezo ir šia tyrele apteptą žuvį paguldykite į aliejuotą skardą, dėkite į šaltą orkaitę ir 15 - kai minučių užsukite 50 laipsnių temperatūrą. Po to 15 - kai minučių užsukite 100 laipsnių temperatūrą.
6. Po to į skardą šalia žuvies supilkite stiklinę vandens ir 50 - čiai minučių nustatykite 170 laipsnių temperatūrą. Kai iškepa, iš pilvo išimkite siūlus, supjaustykite ir puoškite daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis. Galite įkomponuoti daržovinį dubenėlį su majoneziniu padažu. Skanaus!
7. Noriu pasidalinti kaip atrodo atriektas gabalėlis.
8. Rekomendacija: Daugiau lydekos receptų rasite: Lydekos receptai.