1. Pradžioje pasiruoškite mėsą. Nuo kumpio nupjaustykite riebalų perteklių bei suvynioję į cilindrą suriškite storu siūlu (žiūrėkite video žemiau). Labai svarbu nuo viršutinės kumpio dalies nenupjauti visų riebalų, kurie kepant karamelizuosis.
2. Tuomet į puodą su šaltu vandeniu dėkite perrištą kumpį, stambiai supjaustytas morkas, svogūną, porą bei prieskonius. Uždenkite bei virkite ant nedidelės kaitros 3 valandas.
3. Tada artėjant kumpio virimo pabaigai pasigaminkite glazūrą. Į atskirą puodą berkite cukrų, medų bei pilkite vaisių vyną. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 4-5 minutes, kol gausite tamsios spalvos sirupą.
4. Po to kai kumpis išverda, leiskite jam truputį atvėsti. Tada nukirpkite siūlą, kuriuo mėsa buvo surišta, peiliu lengvai palyginkite viršutinį riebalų sluoksnį (jei kumpis su oda - ją nulupkite) bei padarome norimos formos įpjovimus, kurie kepant išryškės.
5. Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros supilkite ant kumpio viršaus pusę paruoštos medaus glazūros bei kepkite orkaitėje maždaug 15 minučių.
6. Tada praėjus penkiolikai minučių supilkite ant viršaus likusią pusę glazūros bei kepkite dar maždaug 25-30 minučių, kas penkias minutes pašlakstydami nubėgusiu padažu.
7. Prieš patiekdamos leiskite mėsai pailsėti maždaug 10-15 minučių bei patiekite su keptomis arba šviežiomis daržovėmis ir mėgiamu padažu. Skanaus!