alyvuogių aliejus: 2 šaukštų (arba sezamų aliejus)
aromatingos žolelės: 1 šaukšto (rozmarinai, čiobrealiai, mairūnai, petražolės ir kita pagal skonį)
šviežia imbiero šaknis: ~1,5 centimetro
malti gvazdikėliai: žiupsnelio
aitriosios paprikos: žiupsnelio
malti juodieji pipirai
druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje aromatines žoleles susmulkiname. Imbiero šaknį nulupame bei smulkiai sutarkuojame. Žoleles bei imbierą sumaišome su aliejumi, medumi ir visais džiovintais maltais prieskoniais.
2. Tuomet viščiuką nuvalome, išimame vidurius, nuplauname bei nusausiname popierinėmis servetėlėmis.
Reklama
3. Pradžiai mėsą įtriname druska, paskui prieskonių tyre (tiek iš išorės, tiek iš vidaus). Uždengiame bei padedame į šaldytuvą marinuotis (6–10 valandų).
4. Orkaitę įkaitiname iki 165 laipsnių temperatūros.
5. Tada apelsinus nulupame* (tik vieną vaisių paliekame neluptą) bei supjaustome griežinėliais.
6. Viščiuko vidų prikemšame apelsinų bei česnakų. Likusius apelsinus sudedame į kepimo indą.
7. Špagatu surišame viščiuko kojas. Kepame orkaitėje maždaug 2 valandas. Kartais kepsnio viršų apšlakstome kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Jei viščiuko oda pradeda per daug skrusti, mėsą pridengiame folija.
8. *Pastaba: Aš viščiuką su apelsinais kepiau pirmą kartą, todėl nuotraukoje pastebėsite, kad naudojau daugiau negu vieną neluptą apelsiną, bet to daryti Jums visiškai nerekomenduoju! Apelsino odelė labai apkartina patiekalą. Kitą kartą kepčiau TIK su ne daugiau kaip vienu neluptu apelsinu (dėl aromato). O jeigu norisi visiškai saldžios vištienos, rekomenduoju nulupti visus apelsinus.