Keptos voveruškos ant sviesto, keptuvėje

2023-09-19 Autorius WorldRecipes.lt

Keptos voveruškos ant sviesto, keptuvėje
Man tikrai nėra svarbu grybų metai ar ne, bet kiekvienais metais, kai tik pasirodo pirmosios voveruškos aš privalau jų gauti. Jei nepavyksta prisigrybauti pačiai ir neprigrybauja mama, tai būtinai jų nusiperku ir net nėra svarbu kiek kainuoja. Man visada pačios pirmosios būna pačios skaniausios, tad keliauja tiesiai į keptuvę ant sviesto ir būna iškepamos ir patiekiamos su šviežiomis bulvėmis. Šiandien ir papasakosiu kaip aš jas gaminu nuo iki. Pamėginkite ir Jūs šį paprastą, bet fantastišką receptą.

Ingredientai

    • voveruškos
    • svogūnai
    • sviestas
    • aliejus
    • krapai
    • svogūnų laiškai
    Garnyrui:
    • šviežios bulvytės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia voveruškas gerai nuvalykite (kadangi manosios visos didelės ir buvo išrautos iš žalių aukštų samanų, tai ir taip buvo ganėtinai švarios)
  2. 2. Jokiais būdais voveruškų neplaukite, nes pagadinsite grybų skonį - grybas tarsi kempinė sugeria vandenį
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir dėkite gabaliuką sviesto, berkite susmulkintus svogūnus, gerai apkepinkite
  5. 4. Tada suberkite voveruškas ir pakepinkite, kol šios išleis savo syvus ir apkeps.
  6. 5. Pabaigai įberkite susmulkintų krapų ir svogūnų laiškų.
  7. 6. Itin skanu patiekti su virtomis šviežiomis bulvytėmis. Skanaukite!
  8. 7. Patarimas: Šalia labai tiktų ir šviežiai raugintas agurkėlis. :)
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
(2)
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)
Kiaulienos - grybų maltinukai
(11)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)