Noriu su Jumis pasidalinti dar vienu nuostabiu suomišku bobausių receptą. Neseniai dalinausi,
kaip teisingai paruošti bobausius ir pasigaminti bobausių sriubą, o dabar parodysiu kaip juos iškepti grietinėlės padaže. Trumpai tariant, šis receptas net panašus į sriubos, tik šiuo atveju nėra pilama (arba pilama itin nedaug) sultinio, o bobausių padažas būna sutirštinamas saldžia grietinėle.
Suomiai tokį bobausių troškinį mėgsta vadinti bobausių kremu ir valgyti jį arba kaip vegetarišką patiekalą su bulvėmis ir įvairiomis daržovėmis (pvz., šparagais), arba patiekia kaip
garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų. Aš šį kartą bobausius sukomponavau su keptais
ešeriais ir virtomis bulvėmis. Kas liečia žuvį, tai ji gali būti visokiausia:
lašiša,
karpis,
lydeka arba dar kokia nors jūsų pamėgta ir norima žuvis.