Voveraičių mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir aliejumi

2023-08-03 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Voveraičių mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir aliejumi
Taip visai netikėtai vakar man pasisekė gauti daug voveraičių. Prigrybavo mano kolege ir pasiūlė tuos grybus man. O aš taip apsidžiaugiau, kad galiu kažką pagaminti iš jų. Dabar noriu pasidalinti su jumis, ką aš su jomis nuveikiau. Tai žinomą iškart dalį voveraičių paruošiau su bulvėmis, kaip jau įprasta pas mus šeimoje. Dar vieną dalį apvirusi užšaldžiau, apie tai jau rašiau seniau. O iš trečios dalies paruošiau voveraičių mišrainę su morkomis, svogūnais ir aliejumi. Tokį receptą išmėginau jau pernai, bet kol nežinojau rezultato nenorėjau jo įkelti. O kadangi šiemet kartoju, tai jau drąsiai galiu jį parekomenduoti ir Jums. Tad imkite jį ir gaminkite kartu su manimi. Tikrai patiks! :)

Ingredientai

    • voveraitės: 2 kilogramų
    • morkos: 3
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • aliejus: 1 valgomojo ašukšto
    • sviestas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia voveraites nuplaukite ir šiek tiek pasmulkinkite.
  2. 2. Tada sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, nugraibykite susidariusias putas. Pavirkite kelias minutes.
  3. 3. Svogūną ir morkas nulupkite.
  4. 4. Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūną pasmulkinkite.
  5. 5. Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
  6. 6. Suberkite daržoves ir pakepinkite, kol jos suminkštėja.
  7. 7. Suverskite voveraitės. Sudėkite sviestą ir pakaitinkite dar kelias minutes.
  8. 8. Atvėsinkite. Supilstykite į indelius.
  9. 9. Laikykite vėsiai ir skanaukite! :)
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Voveraičių mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir aliejumi

Nezinau,

Gal ir nebloga mišrainė? Tik voveraičių tikrai nereikėjo apvirti. Dėti į keptuvę su daržovėmis kartu ir pakepinti. Voveraites reikia tik nuplauti su vandeniu. Ir tai skubant, kad neprisigertų vandens. O virti - tikrai nesąmonę.
Atsakyti

Baba

Pritariu. Ir išvirtas šaldyti taip pat nelabai, nes sušals kartu su vandeniu ir atšilus bus pliurzė.

Druska pagal skoni.

Ar neaišku:)
Atsakyti
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)