Jau ganėtinai seniai buvau kažkokiu būdu ruošusi tuną. Paskutinį kartą ruošiau tuno tartarą su avokadais, kuris gavosi fantastiškai, tačiau šiandien norėjosi šilto patiekalo. Tad nusprendžiau keptuvėje iškepti kepsnius. Galiu pasakyti, kad jie man gaunasi fantastiški, tai man bene pats geriausias receptas, kuris visada pasiteisina. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Drąsiai rekomenduoju! :)
Ingredientai
tuno didkepsnių: 2
alyvuogių aliejaus: 200 mililitrų
sezamo sėklų: 2 valgomųjų šaukštų
sojos padažo
druskos
juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tuno gabaliukus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pamerkite maždaug pusvalandžiui į alyvuogių aliejų.
2. Tuomet sumaišykite dubenėlyje sezamo sėklas ir šviežiai maltus pipirus, apvoliokite mišinyje tuną.
Reklama
3. Jei mėgstate sojos padažą, galite juo sutepti didkepsnius, man sojos padažas nelabai patinka, tai aš pasūdžiau žuvį druska, kai ji buvo jau iškepta.
4. Pilkite į keptuvę aliejų, kuriame marinavosi žuvis, gerai įkaitinkite ir apkepkite tuną po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės (galima kepti ir trumpiau, jei mėgstate žalią tuną - aš mėgstu tai kartais sau kepu trumpiau, o vyrui kepu ilgiau). Skanaukite!
5. Garnyrui šį kartą paruošiau tokias salotas: kelias morkas ir agurkus supjausčiau šiaudeliais ir merkiau 10 minučių į vandenį, pasaldintą trupučiu rudojo cukraus ir 2 šaukštais ryžių acto. Po to įpjausčiau laiškinių svogūnų, įtarkavau česnako, imbiero, čili gabaliuką, įpyliau šlakelį citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Patiekiau!
6. Rekomendacija: Daugiau tuno kepsnių receptų rasite: Tuno kepsniai.