Keptuvėje kepti kalmarai aštriame padaže

2023-08-13 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepti kalmarai aštriame padaže
Vakar išmėginau vieną kalmarų receptą, kurį man patarė draugė - gavosi su labai lengvu aštrumu, šįkart jie man buvo kiek kitokie, nei anksčiau gaminti įdaryti kalmarai, apie kuriuos jau pasakojau. Abu receptai dabar tampa mano favoritais ir abu rekomenduoju drąsiai Jums išmėginti. Tad pradedam gamybą! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kalmarų: ~200-300 gramų
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų: 1
    • marinuotų aitriųjų paprikų: 2-3
    • balto sauso vyno: 70 mililitrų
    • konservuotų pomidorų: 250 gramų
    • petražolių: 1 valgomojo šaukšto
    • baziliko
    • mairūno
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • ryžių: 180 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalmarus nuvalykite ir supjaustykite žiedais.
  2. 2. Tada svogūnus susmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes apkepinkite svogūnus ir aitriuosius pipirus.
  5. 4. Sudėkite kalmarų žiedus ir vėl trumpai apkepinkite.
  6. 5. Padidiname kaitrą, supilkite vyną ir troškinkite, kol jis išgaruos.
  7. 6. Tuomet supilkite susmulkintus pomidorus, pagardinkite druska, prieskoniais ir troškinkite ant vidutinės kaitros maždaug 10-15 minučių.
  8. 7. Pabaigoje apiberkite kapotomis šviežiomis petražolėmis.
  9. 8. Patiekite su virtais ryžiais ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
(1)
Austrės užkeptos česnakiniu sviestu
(8)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Sushi (kitaip)
(1)
Aštuonkojis su bulvėmis ir paprikomis
(4)
Tagliatelle makaronai su midijomis
(6)