Graikiško stiliaus aštrūs kalmarai (kalmarų troškinys)

2020-05-26 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Graikiško stiliaus aštrūs kalmarai (kalmarų troškinys)
Graikiška virtuvė yra viena iš mano mėgiamiausių, o gal ir pati mėgstamiausia. Dėl šios priežasties kuo dažniausi norisi visokių patiekalų iš šios šalies pasigaminti ir savo virtuvėje. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti tikrai nuostabiu kalmarų troškiniu, kuris patiks visiems mėgstantiems kiek aštresnį maistą.

Šis troškinys sužavėjo visus mano šeimoje, nors ne visi mėgsta aštriai, bet to aštrumo buvo labai nedaug. Žinoma, norint galima pasigamint ir aštriau. Gaminant darbo tikrai nėra daug, o skonis nepamirštamas.

Ingredientai

    • aliejus: 2 šaukštų
    • kalmarai: 900 gramų (naudoju šaldytus)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • smulkintos petražolės: 2 šaukštų
    • smulkinti čiobreliai: 1 šaukštelio
    • paprikų drožlės: 1 šaukštelio
    • baltas vynas: 1,5 stiklinės
    • pomidorų pasta: 1 šaukštelio
    • pomidorai: 2
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kalmarus išvalykite ir apvirkite vandenyje maždaug 10 minučių.
  2. 2. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite susmulkintą svogūną.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau svogūnas šiek tiek suminkštėja, sudėkite žiedais supjaustytus kalmarus ir pakepinkite kelias minutes.
  5. 4. Tada sudėkite susmulkintus česnakus, pomidorus, petražoles, čiobrelius, paprikų drožles, pomidorų pastą ir supilkite vyną.
  6. 5. Troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 30-40 minučių.
  7. 6. Pagardinkite druska ir pipirais.
  8. 7. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais, jeigu juos mėgstate. Pasilepinkite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)
Cezario salotos su krevetėmis
(4)