Kiauliena su obuoliais

2020-08-06 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kiauliena su obuoliais
Tai ganėtinai paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris gaunasi labai skanus. Jį pati sugalvojau vieną gražią dieną laiką leisdama savo mylimoje virtuvėje.

Galiu tik pasikartoti, kad šis kiaulienos patiekalas išties itin paprastai bei lengvai pagaminamas, skonio prasme irgi labai geras(aišku jeigu mėgstate vaisių ir mėsos derinius).

Mūsų šeimai tikrai patiko ir pateko į sąrašą receptų, kuriuos tiesiog būtina pakartoti. :)

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės kepsniai: 2 (po ~150 gramų)
    • kokybiškas obuoliškų sidras: 200 mililitrų (galima pakeisti obuolių sultimis)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • saldžiarūgščiai obuoliai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • aliejus: 1 šaukšto
    • čiobrelis: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos kepsnius sudėkite į užtraukiamą maišelį, supilkite sidrą, vandenį ir sandariai uždarę gerai pakratykite.
  2. 2. Jeigu turite laiko, pamarinuokite mažiausiai pusvalandį (idealiausia palikti marinuotis per visą naktį).
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau būsite pasiruošę gaminti, tada kiaulieną išimame iš marinato, nusausiname ir dedame kiaulieną į keptuvę (įkaitinta su aliejumi) ir gerai apkepiname ant stiprios kaitros.
  5. 4. Apkepus mėsai-išimame iš keptuvės ir padedame sausai.
  6. 5. Tada obuolį ir svogūną supjaustome skiltelėmis, česnakus sutriname.
  7. 6. Keptuvėje, kurioje kepė kiauliena, pakepiname obuolio ir svogūno skilteles, sudedame sutrintus česnakus, čiobrelio šakeles ir pakepiname maždaug kelias minutes.
  8. 7. Tuomet grąžinkite į keptuvę kiaulieną ir pakepiname dar kelias minutes.
  9. 8. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės!
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)