Kiaulienos išpjova garstyčių padaže

2017-10-31 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos išpjova garstyčių padaže

Ingredientai

    • kiaulienos išpjova: ~500 gramų
    • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų (naudojau garstyčias su grūdeliais)
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1,5 valgomojo šaukšto
    • baltas sausas vynas: 100 mililitrų (galite keisti sultiniu)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • smulkiai pjaustyti pievagrybiai: 1 didelės saujos (neprivaloma)
    • druska
    • pipirai
    Kuskusas garnyrui:
    • kuskusas
    • sviestas
    • įvairios daržovės (naudotas brokolis, briuselio kopūstai, mėlynasis svogūnas, morka)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos išpjovą apdorojame, nuimdamos visas plėveles, nuplauname, gerai nusausiname bei supjaustome 3-4 centimetrų storio gabaliukais. Pabarstome pipirais bei paliekame bent 30 minučių. Tada svogūną, česnakus bei pievargrybius smulkiai supjaustome.
  2. 2. Tuomet gerai įkaitiname keptuvę, įpilame truputį aliejaus bei apkepiname mėsą iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes. Iškepusią mėsą išimame į atskirą indą. Į keptuvę sudedame susmulkintus svogūnus, jiems apkepus, dedame česnakus bei po to pievagrybius. Jiems apkepus, pilame vyną (arba sultinį), vynui užvirus bei truputį nugaravus dedame garstyčias ir medų. Pagal savo skonį beriame druskos. Paskui įmaišome grietinę. Sumažiname ugnį bei sudedame kepsniukus, uždengiame dangtį ir leidžiame taip pasitroškinti ne ilgiau kaip 10 minučių.
  3. 3. Kuskusas: Brokolį pasmulkiname, briuselio kopustūs padaliname į 4 dalis bei apverdame, nuo užvirimo 5 minutes. Tada mėlynąjį svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, taip pat ir morkas. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus, dedame morkas, mėlynąjį svogūną, jiems šiek tiek apkepus, sudedame apvirtus brokolį bei briuselio kopūstus. Truputį apkepiname. Kuskuso kruopas paruošiame taip kaip nurodyta ant jų pakelio (užviriname vandenį, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame kruopas, uždengiame bei palaikome 3 minutes. Praėjus laikui, į kruopas dedame kelis gabalėlius sviesto, gerai išmaišome ir pabaigoje suberiame apkeptas daržoves, viską gerai išmaišome). Skanaujame!
Kiaulienos išpjova garstyčių padaže

Inga

Tikrai skanu. Abejojau, ar troškinant tik 10 minučių mėsa nebus guminė, bet nusprendžiau vadovautis receptu ir nenusivyliau. Mėsa buvo minkšta, sultinga. Puikus receptas. 2020-12-10
Atsakyti

WorldRecipes.eu

Džiaugiamės, kad patiko, šis mūsų jau kiek ir primirštas receptas. O jis išties puikus! :)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)