1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustome maždaug 230 gramų kepsniais. Apliejame juos su šlakeliu aliejaus, pabarstome druskos bei pipirų. Svogūnus nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais bei apkepame juos svieste su trupučiu aliejaus, kad nesudegtų.
2. Tuomet keptus svogūnus supilame į sausas kukurūzų kruopas bei išmaišome, užpilame jas vandeniu. Vandens turėtų būti maždaug 2 kartus daugiau nei kruopų.
Reklama
3. Tada į kruopas įberiame druskos bei verdame vidutinėje kaitroje nuolatos maišydamos maždaug 30 minučių. Kai kruopos išbrinkta bei suminkštėja, supilame grietinėlę, gerai išmaišome bei dar pakaitiname maždaug 5 minutes. Kruopas nuimame nuo ugnies bei laikome šiltai.
4. Po to iškepame nugarinės kepsnius – apskrudiname juos iš abiejų pusių. Kiauliena bus iškepusi tuomet, kai įbedus peiliu į mėsą, bėgs šviesios spalvos skaidrios sultys.
5. Sviestą ištirpiname, palekame trumpam nusistovėti bei nupilame, kad ant puodo dugno liktų baltos nuosėdos. Į lydytą sviestą įspaudžiame citrinų sulčių, pagardiname druska bei sudedame susmulkintus krapus ir sutarkuotus česnakus. Viską pašildome bei sutriname elektriniu trintuvu.
6. Nugarinės kepsnius patiekiame su kukurūzų koše bei citrininiu sviesto padažu ir mėgiamomis šviežiomis salotomis. Skanaujame!