Kiaulienos šaslykų raugimas su gazuotu mineraliniu vandeniu

2021-01-24 Autorius Lieknos bitės

Kiaulienos šaslykų raugimas su gazuotu mineraliniu vandeniu
Šaldytuve buvo nuostabus kiaulienos sprandinės gabaliukas ir buvau labai pasiilgusi šašlykų. Skaniam šašlykui geriau, kad mėsa būtų riebesnė, kad iškepusi būtų sultingesnė. 

Mes su šeima nebegalime įsivaizduoti savo savaitgalių be skanių mėsos patiekalų, keptų ant laužo, šašlykinės ar griliaus. Ar gali būti kas smagiau už vakarą gamtoje su gera draugų kompanija, besiklausant svirplių melodijų, smagiai beplepant ir nekantriai belaukiant skaniųjų šašlykų? 

Šį kartą pasakėm "ate" daugelio mėgstamiems marinatams - majonezui ir actui. Dabar visus skatinu išbandyti mūsų jau ne vieną kartą patikrintą šašlykų raugimo būdą su gazuotu mineraliniu vandeniu. Kaip aš vis kartoju: "senas, labai geras, ne itin madingas, bet labai labai sėkmingas".

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • stipriai gazuotas mineralinis (kad apsemtų mėsytę)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustome stambokais gabaliukais.
  2. 2. Tada užperiame pipirų ir druskos, gerai įtriname prieskoniais mėsą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet užpilame gazuotu mineraliniu.
  5. 4. Aš šitaip paruoštą šašlykai įprastai palaikau per visą naktį.
  6. 5. Kitą dieną kepame, kaip tik norisi - orkaitėje, šašlykinėje ar grilyje. Visur iškepa puikiai, ir šašlykas būna sultingas.
  7. 6. Patiekdami, nepamirškite kuo daugiau pačių įvairiausių salotų šalia. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)