Pūkučiai (iš maltos kiaulienos mentės)

2018-07-05 Autorius Mukatanas

Pūkučiai (iš maltos kiaulienos mentės)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Kukuliams:
    • malta kiaulienos mentė: 750 gramų
    • svogūnai: 1 didelio (+ aliejus ir šiek tiek druskos kepimui)
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • sultinys: 40-45 mililitrų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • batonas: 200 gramų (~14 riekučių be plutelių)
    Kiaušinio plakiniui:
    • kiaušiniai: 1
    • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    Kepimui:
    • aliejus (kepant turi apsemti kukulius)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą mėsą sumaišome su pakepintais svogūnais (supjausto nedideliais kubeliais).
  2. 2. Tuomet į masę įmušame kiaušinį, supilame sultinį bei išmaišome. Pagardiname maltais juodaisiais pipirais bei druska, jei reikia. Mėsos masę paliekame maždaug 10 minučių išbrinkti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada masę padaliname į 14 dalių bei vandeniu sudrėkintomis rankomis darome kukulius. Paskui juos vienai sekundei pamerkiame į kiaušinio ir vandens plakinį bei pavoliojame batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm).
  5. 4. Kepame gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirštame patikrinti, ar aliejus yra pakankamai įkaitęs: įmetame baltos duonos ar batono gabaliuką, per minutę jis turėtų pagelsti bei pasidaryti traškus. Jei duona per greitai pagelsta, sumažiname kaitrą. Paskui pūkučius maždaug 10-15 minučių įdedame į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Jei reikia, kepdamos pridengiame su folija. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau pūkučių receptų rasite: Pūkučių receptai.
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)
Orkaitėje kepti faršo lizdeliai su bulvėmis ir sūriu
(24)
Greitas maltos mėsos šnicelis
(77)
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)