Pūkučiai (iš maltos kiaulienos mentės)

2018-07-05 Autorius Mukatanas

Pūkučiai (iš maltos kiaulienos mentės)
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 14 pūkučių.

Ingredientai

    Kukuliams:
    • malta kiaulienos mentė: 750 gramų
    • svogūnai: 1 didelio (+ aliejus ir šiek tiek druskos kepimui)
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • sultinys: 40-45 mililitrų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • batonas: 200 gramų (~14 riekučių be plutelių)
    Kiaušinio plakiniui:
    • kiaušiniai: 1
    • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    Kepimui:
    • aliejus (kepant turi apsemti kukulius)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą mėsą sumaišome su pakepintais svogūnais (supjausto nedideliais kubeliais).
  2. 2. Tuomet į masę įmušame kiaušinį, supilame sultinį bei išmaišome. Pagardiname maltais juodaisiais pipirais bei druska, jei reikia. Mėsos masę paliekame maždaug 10 minučių išbrinkti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada masę padaliname į 14 dalių bei vandeniu sudrėkintomis rankomis darome kukulius. Paskui juos vienai sekundei pamerkiame į kiaušinio ir vandens plakinį bei pavoliojame batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm).
  5. 4. Kepame gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirštame patikrinti, ar aliejus yra pakankamai įkaitęs: įmetame baltos duonos ar batono gabaliuką, per minutę jis turėtų pagelsti bei pasidaryti traškus. Jei duona per greitai pagelsta, sumažiname kaitrą. Paskui pūkučius maždaug 10-15 minučių įdedame į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Jei reikia, kepdamos pridengiame su folija. Skanaujame!
Įdaryta cukinija su mėsa ir voveraitėmis
(1)
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)
Tinginių balandėliai puode
(5)