Kiniška vištiena Guo Bao

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kiniška vištiena Guo Bao
Vištiena pagal šį receptą gavosi tiesiog fantastiška! Itin švelnaus skonio. Actą galite pakeisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pildami ant vištienos, būtinai paragaukite - galite padidinti vieno arba kito ingrediento kiekį pagal savo asmeninį skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudosite). Tad einame gaminti nuostabios kiniškos vištienos Guo Bao! 

Ingredientai

    • vištienos file: 300 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 50 gramų
    Marinatui:
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • actas: 1 arbatinio šaukštelio (naudota obuolių)
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (natūralus arba dirbtinis)
    • maltas imbieras: 2/3 arbatinio šaukštelio
    Padažui:
    • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • actas: 1 valgomojo šaukšto (naudota obuolių)
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų krakmolas: 0,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną supjaustykite kubeliais arba tiesiog juostelėmis - kaip Jums skaniau.
  2. 2. Užpilkite marinato ingredientus, gerai išmaišykite bei palikite bent 60 minučių pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į paprastą maišelį suberkite krakmolą, sudėkite vištienos gabalėlius, suimkite maišelį už abiejų galų bei pakratykite, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau bei greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą.
  5. 4. Apkepinkite vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  6. 5. Padažas: Vandenyje išmaišykite krakmolą, kad neliktų sulipusių gabalėlių. Supilkite visus likusius ingredientus - soją, actą, cukrų. Pilkite į kitą keptuvę bei maišydami kaitinkite, kol pradės virti.
  7. 6. Tuomet tiesiog užpilkite ant vištienos, esančios keptuvėje bei dar šiek tiek nuolat maišydamos pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplips aplink vištienos gabaliukus. Galite pabarstyti sezamais, žalumynais.
  8. 7. Patiekiame su ryžiais. Skanaujame!

Vilma Kriaučiūnienė

Labai patiko ši vištiena vakarienei. Tik aš dar įdėjau paprikų, nes jas labai mėgstam :)
Atsakyti
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)