Klasikinės Valdorfo salotos su obuoliais, salierais ir vynuogėmis

2023-07-24 Autorius WorldRecipes.lt

Klasikinės Valdorfo salotos su obuoliais, salierais ir vynuogėmis
Jau daugiau nei prieš 100 metų Niujorko viešbučio "Waldorf Astoria" vyriausiojo padavėjo atrastos salotos nepraranda savo aktualumo iki šių dienų. Mano pačios skoniui šis receptas - nuostabiausia salierų bei obuolių dermė. Dažnai įvairiuose restoranuose pasitaiko matyti įvairių Valdorfo salotų variacijų - pvz. su vištienos gabaliukais.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuolių: 1
    • saliero: 1 stiebo
    • besėklių vynuogių: 0,5 stiklinės
    • graikiškų riešutų: trečdalio stiklinės
    • majonezo: 2 arbatinių šaukštleių
    • citrinos sulčių: iš trečdalio citrinos
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenėlyje sumaišykite majonezą, citrinos sultis, druską bei pipirus.
  2. 2. Tada kubeliais supjaustykite obuolius, smulkiais pusžiedžiais - salierus.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite į majonezo padažą.
  5. 4. Tuomet graikinius riešutus stambiai sukapokite. Vynuoges pjaukite perpus. Idealiausia salotoms naudoti žaliąsias besėkles vynuoges, jeigu naudojate kitokias - būsite priversti išiminėti kiekvieną kauliuką.
  6. 5. Viską sumaišykite, kol tolygiai pasidengtų majonezo padažu bei papuoškite graikinių riešutų puselėmis.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau salotų eceptų rasite: Salotos.

Raimonda

Gaminau, pjausčiau viską labai smulkiai. Super skaniai gavosi!
Atsakyti
Klasikinės Valdorfo salotos su obuoliais, salierais ir vynuogėmis
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)