1. Pagrindas: Sausainius susmulkiname iki trupinių/miltų. Sumaišome su lydytu sviestu. Trupinius suspaudžiame į 26 centimetrų kepimo skardelę. Išlyginame paviršių bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
2. Kremas: Sūrį išsukame su cukrumi, mušame po vieną kiaušinį, beriame krakmolą, citrinos sultis ir žievelę. Po to įmaišome riebią grietinėlę.
Reklama
3. Kai jau masė taps vientisa, pilame ant iškepto pagrindo. Visą pyragą kepame iki 140 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje. Paskui per naktį vėsiname šaldytuve.
4. Galiausiai atsargiai nuimame tortinės kraštus bei tortą patiekiame su norimais priedais. Lepinamės!
5. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.