Klasikinis kreminio sūrio tortas - gaivus ir ne per saldus!

2019-04-19 Autorius Skanūs kąsneliai

Klasikinis kreminio sūrio tortas - gaivus ir ne per saldus!

Ingredientai

    Pagrindui:
    Kremui:
    • "Philadelphia" sūris: 1 kilogramo
    • riebi grietinėlė: 300 mililitrų
    • cukrus: 220 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • kukurūzų krakmolas: 60 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sausainius susmulkiname iki trupinių/miltų. Sumaišome su lydytu sviestu. Trupinius suspaudžiame į 26 centimetrų kepimo skardelę. Išlyginame paviršių bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  2. 2. Kremas: Sūrį išsukame su cukrumi, mušame po vieną kiaušinį, beriame krakmolą, citrinos sultis ir žievelę. Po to įmaišome riebią grietinėlę.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau masė taps vientisa, pilame ant iškepto pagrindo. Visą pyragą kepame iki 140 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje. Paskui per naktį vėsiname šaldytuve.
  5. 4. Galiausiai atsargiai nuimame tortinės kraštus bei tortą patiekiame su norimais priedais. Lepinamės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)
Raudono aksomo ir sūrio tortas Valentino dienai ar kitai šventei
(4)