Nekeptas citrininis tortas su kondensuoto pieno, balto šokolado ir maskarponės kremu

2024-10-23 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Nekeptas citrininis tortas su kondensuoto pieno, balto šokolado ir maskarponės kremu
Ganėtinai lengvai ir greitas pagaminamas nekeptas tortas. 

Citrininis kremas ant viršaus yra ta nuostabioji "vyšnaitė ant torto", kuri tortui suteiks fantastiškai tobulą skonį, net sunku jį apibūdinti ir išgirti!

Citrininio kremo geriau pasigaminame iš anksto, o jeigu labai tingisi -galima tiesiog nusipirkti.

Ingredientai

    Citrininiam kremui:
    • citrinos: 2
    • cukrus: 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 120 gramų
    Tortui:
    • sausainiai: 250 gramų (naudoju "Gaidelio")
    • ištirpintas sviestas: 120 gramų
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • baltas šokoladas: 100 gramų
    • kondensuotas pienas: 150 gramų
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • cukraus pudra: 2 šaukštų
    • želatina: 1 šaukštelio
    • citrinų kremas: 4-5 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Citrininis kremas: Citrinas nušveičiame ir nutarkuojame geltoną žievelės dalį. Išspaudžiame sultis.
  2. 2. Tada į dubenį (kurį dėsime ant garų vonelės) sudedame cukrų, citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, ištirpintą sviestą ir išplakame.
  3. 3. Sudedame lengvai paplaktus kiaušinius ir išmaišome.
  4. 4. Po to dedame dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, primažiname kaitrą ir maišydami verdame, kol kremas pradedame tirštėti. Tai užtrunka maždaug 10 minučių.
  5. 5. Atvėsiname kremą ir supilstome į stiklainiukus.
  6. 6. Kremą šaldytuve galima laikyti maždaug savaitę.
  7. 7. Nekeptas citrininis tortas: Sausainius susmulkiname iki trupinukų, supilame ištirpintą sviestą ir išmaišome.
  8. 8. Kepimo skardą (24 centimetrų skersmens) išklojame su kepimo popieriumi ir suberiame trupinių masę.
  9. 9. Išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą, kol ruošime kremą.
  10. 10. Dubenyje želatinos granules užpilame keliais šaukštais vandens ir išbrinkiname.
  11. 11. Tada į dubenį sudedame maskarponę, kondensuotą pieną ir plakame iki vientisos masės.
  12. 12. Suberiame citrinos žievelę, supilame citrinos sultis ir dar kartą gerai išplakame.
  13. 13. Tuomet kitame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę su cukraus pudra.
  14. 14. Šaukštu per kelis kartus kremą įmaišome į maskarponės masę. Įmaišome sutarkuotą šokoladą.
  15. 15. Po to garų vonelėje ištirpiname išbrinkintą želatiną ir leidžiame truputį pravėsti.
  16. 16. Plona srovele supilame į kremo masę ir išmaišome.
  17. 17. Supilame sūrio kremą ant sausainių pagrindo ir išlyginame paviršių.
  18. 18. Ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
  19. 19. Kai jau tortas sustingsta, išimame iš torto formos, nuimame kepimo popierių ir uždedame citrinų kremo, išlyginame paviršių.
  20. 20. Puošiame pagal savo fantaziją ir norus. Lepinamės!

Vilija

Labai sudėtingas receptas, daug reikia laiko
Atsakyti
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)
Austriškas šokolado tortas
(2)
Tortas "Trys šokoladai" | Receptas
(8)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Tortas Vasara su uogomis
(12)
Mangų - persikų tortas
(2)