Kokosinis ryžių troškinys su lašiša

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Kokosinis ryžių troškinys su lašiša

Ingredientai

    • kokosų pienas: 450 gramų
    • druska
    • pipirai
    • aitriosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • švieži krapai
    • šviežio baziliko lapeliai: keli
    • ryžiai: 0,25 puodelio (1 puodelis – 236 ml)
    • daržovių sultinys: 0,5 puodelio
    • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • lašišos filė: 2 gabaliukai
    • tarkuotas parmezanas: saujelės
    • žalumynai: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu bei atidėkite. Likusį kokosų pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlius, maltą aitriąją papriką bei imbierą. Tuomet ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, po to supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti. Tada užvirus įmaišykite likusį kokosų pieną, suberkite žalumynus bei įdėkite nesmulkintus lašišos gabaliukus. Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų, ir troškinkite maždaug 30 minučių.
  2. 2. Galiausiai patiekite apibarsčiusios sūriu bei žalumynais. Skanaukite!
Salmon gravlax receptas - skandinaviškai marinuota-sūdyta lašiša
(2)