saldūs krekeriai "Žuvytės": 600 gramų (pusė su aguonomis, kita pusė - paprastų)
kondensuotas pienas arba "Rududu": 1 indelio
sviestas: 1 pakelio (200 gramų)
grietinė: 3-4 valgomųjų šaukštų
citrinos sutarkuotos su žievele ir minkštimu: 1-2 (burokine tarka)
mėgiama uogienė (itin tinka juodieji serbentai)
razinos, saulėgrąžos arba kiti riešutai: pagal skonį (itin tinka džiovintos slyvos)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą bei kondensuotą pieną ištirpinkite ant silpnos ugnies, sudėkite grietinę ir pakaitinkite. Kai pravės, sutarkuokite citrinas, tuomet supilkite ant krekerių. Gerai išmaišykite. Pagal skonį bei norą įmaišykite saulėgrąžų, riešutų ir džiovintų vaisių.
2. Tada į ištiestą maistine plėvėle tortinę sudėkite pusę masės bei lengvai paspauskite, pertepkite juodųjų serbentų uogiene, sudėkite likusią masę. Vėl paspauskite.
3. Po to palaikykite kambario temperatūroje maždaug 1-2 valandas, kad viskas persigertų ir dėkite į šaldytuvą. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau krekerių tortų receptų rasite: Krekerių tortai.