Krevečių karis su kokosų pienu

2024-10-31 Autorius Indrė - gaminu_sau

Krevečių karis su kokosų pienu
Krevečių karis su kokosų pienu - šis patiekalas yra gardus krevečių troškinys su egzotiškuoju kokosų pieno, pomidorų ir prieskonių deriniu. Aštrumo jam suteikia čili pipiras ir imbiero milteliai, o švieži baziliko bei kalendros lapeliai praturtina skonį ir suteikia gaivumo. Rausvos, sultingos krevetės švelniame padaže su laimo sulčių rūgštele – idealus patiekalas mėgstantiems jūros gėrybes bei subtiliai egzotiškus skonius. Patiekite šį troškinį su ryžiais arba skrudinta duona, kad galėtumėte mėgautis kiekvienu padažo kąsneliu.

Redaktorės Vaidos komentaras
- visus, mėgstančius šildančius Azijos skonius, tikrai sužavės šis karis. Greitai paruošiamas naudojant įprastus produktus, karis maloniai sušildys šaltą dieną. Jeigu nemėgstate aštriai, praleiskite čili pipirą ir sumažinkite imbierų kiekį. 

Ingredientai

    • Krevetės: 400 g (šviežios)
    • Rūkytos paprikos milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Svogūnai: 1 vnt. (nedidelis)
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Smulkinti konservuoti pomidorai: 150 g
    • Kokosų pienas: 200 g
    • Baziliko lapeliai: saujelė (švieži)
    • Imbiero milteliai: 1/4 arb. š.
    • Kalendros: šviežios
    • Laimai: 1/2 vnt.
    • Čili pipiras: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krevetes pagardinti druska, pipirais ir paprikos milteliais, Išmaišyti ir apkepti keptuvėje su truputėliu aliejaus.
  2. 2. Krevetes kepti apie 2 min., kol jos pakeis spalvą. Atidėti.
  3. 3. Į švarią keptuvę pilti šaukštą aliejaus, sudėti smulkintą svogūną ir kepinti apie 2 min.
  4. 4. Tuomet sudėti grūstą česnaką, smulkintus baziliko lapelius, imbiero miltelius, čili pipiro. Viską maišant kepiname iki pusės minutės.
  5. 5. Supilti konservuotus pomidorus ir maišant kaitinti 3 min.
  6. 6. Supilti kokosų pieną, sudėti krevetes ir patroškinti apie 2 min.
  7. 7. Galiausiai viską apšlakstyti laimo sultimis ir pabarstyti smulkintais kalendros lapeliais.
Receptų autorė gaminu_sau
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)
Midijų sriuba su grietinėle, morkomis ir kukurūzais
(1)
Marinuoti aštuonkojai
(1)