1. Pirmiausia dubenyje sumaišytus miltus bei sviestą pirštais sutrinkime iki trupinių.
2. Tuomet įberkime žiupsnelį druskos bei įmuškite kiaušinį. Viską gerai išminkykime.
Reklama
3. Tada gautą tešlą iškočiokime bei ja išklokime kepimo skardą. Įdėkime į šaldytuvą bei palikime maždaug pusei valandos. Kol tešla šąla, pasigaminkime įdarą. Kumpį bei svogūną pjaustykime smulkiais gabalėliais, o sūrį sutarkuokime su burokine tarka.
4. Įkaitintame aliejuje pakepinkime svogūną bei kumpį, kol šie gražiai apkeps. Palikime atvėsti.
5. Tuomet įkaitinkime orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir pašaukime kepti prieš tai atšaldytą pyrago pagrindą apie 10 minučių. Kiaušinius išplakime, įberkime druskos bei pipirų, taip pat smulkintas petražoles.
6. Po to į gautą kiaušinių plakinį sudėkime šaldytus žirnelius, tarkuotą sūrį bei apkeptus svogūnus su kumpiu.
7. Galiausiai ant iškepusio pagrindo supilkime pyrago įdarą. Išlyginkime paviršių bei vėl pašaukime kepti maždaug 30 minučių. Po 30 minučių ugnį sumažinkime iki 180 laipsnių bei dar palikime kepti kažkur 10 minučių. O dabar jau galime mėgautis!